ΤΟΠΙΚΑ

Δεξιά κλίση 7 μοιρών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Εντολή να εκκενωθεί το πλοίο

Δεξιά κλίση 7 μοιρών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Εντολή να εκκενωθεί το πλοίο
Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται για τρίτη ημέρα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά το ολονύκτιο θρίλερ που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτωνστην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου – Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες απάντλησης των υδάτων

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται για τρίτη ημέρα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά το ολονύκτιο θρίλερ που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με την πυρκαγιά εν πλω, στο γκαράζ του και την αγωνία για 875 επιβαίνοντες.

Η φωτιά ξέσπασε στο πάνω κατάστρωμα του γκαράζ.

Μόλις έφτασε στον Πειραιά το πλοίο, εκτός από τους 875 επιβάτες που βγήκαν σώοι, βγήκαν επίσης και τέσσερα φορτηγά άθικτα από την πυρκαγιά, η οποία όπως ήταν φυσικό είχε εξαπλωθεί.

Η φωτιά έχει περιοριστεί, με μικρές εστίες να καίνε ακόμη, ενώ αρχικά, το πλοίο είχει πάρει μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Τα νερά όμως μετατοπίστηκαν, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει αντίθετη κλίση 7 μοιρών, προς τα δεξιά. Άμεσα δόθηκε εντολή το πλοίο να εκκενωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες απάντλησης των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Η Πυροσβεστική είχε βγάλει μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής αρκετά οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άντρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ’ την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μάζευαν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

πηγή protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.