ΤΟΠΙΚΑ

Daily Mail: «Φρένο» από την Ντάουνινγκ Στριτ στα όνειρα των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα

Daily Mail: «Φρένο» από την Ντάουνινγκ Στριτ στα όνειρα των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα

Πάνω που είχαν αρχίσει να τρέφουν ελπίδες οι Βρετανοί ότι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε χώρες όπως η δική μας με χαμηλό ρυθμό μόλυνσης χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας, η Ντάουνινγκ Στριτ «υποβάθμισε» την ιδέα.

Πάνω που είχαν αρχίσει να τρέφουν ελπίδες οι Βρετανοί για το ενδεχόμενο να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιον ειδυλλιακό προορισμό με χαμηλό ρυθμό μόλυνσης του κορωνοϊού όπως είναι η χώρα μας, η Ντάουνινγκ Στριτ έρχεται να τους… κόψει τη φόρα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Παρόλο που εχθές πολλά βρετανικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως η κυβέρνηση της χώρας τους εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξουν «αερογέφυρες» με χώρες που έχουν θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι οποίες θα επέτρεπαν σε Βρετανούς να επισκέπτονται τους εν λόγω προορισμούς χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού εμφανίστηκε εχθές να υποβαθμίζει την ιδέα, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Πρόκειται για μια επιλογή υπό εξέταση και όχι για συμφωνηθείσα κυβερνητική πολιτική», είπε εχθές η εκπρόσωπος του Αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Μια κυβερνητική πηγή ανέφερε στην Daily Mail πως «παρόλο που οι κανόνες της καραντίνας θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες, δεν θα ήταν συνετό για κάποιον να κλείσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την ελπίδα ότι θα ανοίξει έγκαιρα μια “αερογέφυρα”. Αυτή η ιδέα μοιάζει με κάτι που μπορεί να εξεταστεί κατά την έξοδο από ένα σύστημα καραντίνας. Αλλά εμείς είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα».

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι υπουργοί συμπληρώνουν τις τελευταίες «πινελιές» του σχεδίου καραντίνας που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο και θα προβλέπει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ταξιδιώτες που θα καταφθάνουν (ή θα επιστρέφουν) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανική εφημερίδα μεταδίδει πως αναμένεται να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης αυτού του καθολικού μέτρου, που θα ξεπερνούν τις χίλιες λίρες.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα των «αερογεφυρών» (ειδικών συμφωνιών) που θεωρητικά θα επέτρεπαν σε Βρετανούς να έρθουν σε χώρες όπως η δική μας (με χαμηλό ρυθμό μετάδοσης κορωνοϊού) και να μην μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στην πατρίδα τους απασχόλησε εχθές εκτενώς τα βρετανικά ΜΜΕ. Αφορμή των δημοσιευμάτων ήταν δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα, ο Γκραντ Σαπς είπε τη Δευτέρα ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις στους περιορισμούς, οι οποίοι θα αφορούν σε πτήσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς.

Ερωτηθείς εχθές από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών εάν θα εξέταζε το σενάριο των «αερογεφυρών», έτσι ώστε άτομα που εισέρχονται στο ΗΒ από χώρες όπου ο ρυθμός μόλυνσης είναι κάτω από 1 να μη χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, ο Σαπς έδωσε την εξής απάντηση: «Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου της καραντίνας θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, από τις αρχές του επόμενου μήνα. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε περαιτέρω βελτιώσεις, όπως π.χ. μέτρα όπως αερογέφυρες που θα επιτρέπουν σε άτομα από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης κορωνοϊού, να μπαίνουν στη χώρα». Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης πως το μέτρο της καραντίνας δύο εβδομάδων για όλα τα άτομα που εισέρχονται στο ΗΒ θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.