ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσοθήρες εμφανίστηκαν σε παραλίες της Μυκόνου

Χρυσοθήρες εμφανίστηκαν σε παραλίες της Μυκόνου
Από σκουλαρίκια, κέρματα, βραχιόλια και δαχτυλίδια μέχρι κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ψάχνουν με ανιχνευτικά μηχανήματα

Όταν οι παραλίες αδειάσουν, συνήθως μετά τον Σεπτέμβριο, κάνουν την εμφάνισή τους οι σύγχρονοι χρυσοθήρες, ψάχνοντας με μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και εξετάζουν βήμα – βήμα τις παραλίες.

Τι βρίσκουν; Από σκουλαρίκια, κέρματα, βραχιόλια και δαχτυλίδια μέχρι κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια! Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, εντοπίζονται και αρχαία νομίσματα!

Ένας από τους σύγχρονους κυνηγούς θησαυρών μίλησε στην εφημερίδα αναφέροντας ότι το μεροκάματα αγγίζει τα 300 με 400 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το star.gr, στα κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα όπως είναι η Μύκονος ή η Σαντορίνη, το μεροκάματο μπορεί να αγγίξει και τα 1.500 ευρώ, αφού συνήθως τα αντικείμενα που βρίσκονται είναι αξίας.

«Αρκετοί που διαμένουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές ασχολούνται με την αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων στις παραλίες. Από το να κάθονται στα καφενεία, αγοράζουν ένα ανιχνευτικό μηχάνημα και βγάζουν μεροκάματο στις παραλίες. Γνωρίζω άτομα που δεν κάνουν καμία εργασία αλλά επιβιώνουν άνετα με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι βέβαια εύκολο να πλουτίσεις από αυτό. Κάποιοι, όμως, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν αρκετά χρήματα» δήλωσε ο κυνηγός θησαυρών, που δε θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.