ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσωρυχείο η Airbnb στη Μύκονο – Πόσα βγάζουν κατά μέσο όρο οι ενοικιαστές

Χρυσωρυχείο η Airbnb στη Μύκονο – Πόσα βγάζουν κατά μέσο όρο οι ενοικιαστές

Χρυσωρυχείο αποδεικνύονται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb.

Στη χώρα μας ήδη τα σπίτια που προσφέρονται για ενοικίαση στις σχετικές πλατφόρμες έχουν ξεπεράσει τις 170.000 (170.542), ενώ το μέσο ετήσιο έσοδο ανά κατάλυμα είναι τα 8.912 ευρώ.

Πολύ υψηλότερο είναι το ετήσιο εισόδημα είναι σε ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, όπως η Σαντορίνη (31.734 ευρώ) και η Μύκονος (27.263 ευρώ)

Αλαλούμ επικρατεί την ίδια ώρα στο θέμα των ενοικιάσεων διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες.

Κλειδί για το μέλλον των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα αποτελούν οι ίδιοι οι κανονισμοί των πολυκατοικιών, που θα επιτρέπουν ή θα απαγορεύουν τις μισθώσεις αυτές.

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του τοπίου στον χώρο αυτόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του – κυρίως από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού – και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.