ΤΟΠΙΚΑ

Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου ! Χρόνια πολλά στις Μυκονιάτισες!

Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου ! Χρόνια πολλά στις Μυκονιάτισες!
Το μήνυμα του Δημάρχου Χρήστου Βερώνη με αφορμή την γιορτή για την ημέρα της γυναίκας

Το μήνυμα του έστειλε με αφορμή την παγκόσμια μέρα της γυναίκας ο δήμαρχος Χρήστος Βερώνης:

«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ως Ημέρα απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τη γυναίκα για την πολύπλευρη και ανεκτίμητη κοινωνική της προσφορά.
Στο νησί μας, η Μυκονιάτισα γυναίκα, από το παρελθόν έως σήμερα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνοχή της οικογένειας, στον ανοιχτό και φιλόξενο χαρακτήρα της μυκονιάτικης κοινωνίας και στην αξοζήλευτη τουριστική ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο της Μυκόνου.
Αλλωστε, ήταν η Μυκονιάτισα Μαντώ Μαυρογένους αυτή, που με τον ηρωισμό και τη φιλοπατρία της κατά τον αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τίμησε το νησί μας και καταξίωσε το ρόλο της γυναίκας στην ελληνική ιστορία.
Με αφορμή την 8η Μαρτίου οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει, οι γυναίκες σε πολλές χώρες του πλανήτη εξακολουθούν να είναι ευάλωτες και εκτεθειμένες σε κάθε είδους διακρίσεις.
Η γυναίκα πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και την κοινωνική περιθώριοποίηση , είναι συχνά θύμα της εμφυλης βίας εντός και εκτός οικογένειας , υφίσταται απαράδεκτες διακρίσεις στο χώρο εργασίας και υποεκπροσωπείται σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς θεσμούς.
Αποτελεί καθήκον όλων μας, των ενεργών πολιτών, της Αυτοδιοίκησης ,της Πολιτείας των Διεθνών Οργανισμών ,να συντονίσουμε τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συγκλίνουμε στο στόχο της άρσης των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και στη πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.
Ημέρα τιμής και αφύπνισης λοιπόν η 8η Μαρτίου.
Μόνο έτσι θ αποκτήσει ουσιαστικό νόημα ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.