ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Γρηγοράκης: O ατσίδας της Μυκόνου

Χρήστος Γρηγοράκης: O ατσίδας της Μυκόνου
Όλη η ιστορία πίσω από το μεγάλο θέμα στο Καλό Λιβάδι και τα έργα και οι ημέρες του επιχειρηματία.

To καλοκαίρι του 2019,  o Χρήστος Γρηγοράκης, μικρομέτοχος της εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια του πολυτελούς  AEGON MYKONOSHOTEL, Autograph Collection και μισθώτρια της  παραλίας που είναι μπροστά στο ξενοδοχείο, σε μια συνέντευξή του κατηγορούσε ευθέως τον δήμαρχο της Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά για τις μεγάλες, όπως τις χαρακτήριζε,  ελλείψεις που υπάρχουν στο πιο διάσημο hot spot της Ελλάδος.

O Χρήστος Γρηγοράκης ο οποίος εμφανίζεται μεγάλος businessman της Μυκόνου, αν και οι συνέταιροι του στην εταιρεία «ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχουν καταθέσει, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές, «αγωγές για αθέτηση των όρων της συνεργασίας τους», έλεγε χαρακτηριστικά:

«Το νησί πάσχει από νερό, από δρόμους, από ρεύμα, από Κέντρα Υγείας, και όλα αυτά είναι θέματα τα οποία πρέπει να διευθετήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αν θέλεις να τραβήξεις τον καλό κόσμο, πρέπει να του παρέχεις αυτές τις υποδομές.

Δεν είναι δυνατόν εγώ να έχω ένα 5άστερο ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι, το οποίο είναι κάτω από την ομπρέλα της Marriott, και να μην είμαι συνδεδεμένος στο κύριο δίκτυο ύδρευσης» είχε τονίσει τότε, επικρίνοντας την δημοτική αρχή.

Του κύκλου τα γυρίσματα

Δυο χρόνια μετά,  ο Δήμαρχος Μυκόνου μετά τις καταγγελίες πολιτών και της ΕΤΑΔ που διαμαρτύρονταν για φράχτες και φοίνικες που -όπως καταγγέλλουν- είχε τοποθετήσει ο επιχειρηματίας στο Καλό Λιβάδι, αποφάσισε να δράσει.

Η δημοτική Αρχή, είχε δώσει πενθήμερη προθεσμία στον επιχειρηματία ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Η προθεσμία, όμως, προχθές τα ξημερώματα παρήλθε και  αμέσως μπουλντόζα του δήμου Μυκόνου, παρουσία του δημάρχου και αντιδημάρχων, εμφανίστηκε στο σημείο και γκρέμισε τις κατασκευές.

Στην συνέχεια ο Γρηγοράκης μήνυσε τον Δήμαρχο, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την διαδικασία του αυτόφωρου.

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) προ ημερών και για την ακρίβεια στις 6 Αυγούστου 2021, είχε αποστείλει εξώδικη δήλωση στον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, ζητώντας του να ενεργήσει άμεσα για την περίπτωση του AEGON MYKONOS στην περιοχή Καλό Λιβάδι.

Στο εξώδικο της ΕΤΑΔ που έχει μισθώσει την συγκεκριμένη παραλία στο AEGON MYKONOS, αναφέρεται ότι η επιχείρηση παρανόμως είχε μεταφέρει λόφους χώματος και ογκώδη πετρώματα στην παραλία.

Τι συμβαίνει με τον Γρηγοράκη

Το θέρος του 2019 ο Γρηγοράκης ανακοίνωσε με συνεντεύξεις του,  ότι το super lux ξενοδοχείο AEGON MYKONOS θα άνοιγε τις πύλες του για τους πελάτες του.

Το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Aegon Mykonos βρίσκεται στην περιοχή Καλό Λιβάδι και διαθέτει 76 δωμάτια και σουίτες.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου κόστισε περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Όμως παρόλο που ο Γρηγοράκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου η αλήθεια, σύμφωνα με πηγές,  είναι τελείως διαφορετική.

Στην πραγματικότητά φέρεται να του ανήκει ποσοστό μειοψηφίας.  Επί της ουσίας είναι μικρομέτοχος.

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας που είναι στην διάθεση του mononews.gr, μέτοχοι είναι οι εξής:

Εταίροι της εταιρείας είναι οι: α) Χρήστος Γρηγοράκης, κάτοικος Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Έλληνας Υπήκοος,

β) Salim (Σαλίμ) Halabi (Χαλάμπι) του Michel (Μισελ) και της Samia (Σαμια), κάτοικος Λίβανου, οδός Abou Jaoude Building, Main Neighborhood, Mtayleb, Metn, Mount Lebanon, κάτοχος του υπ’ αριθμόν …αριθμού διαβατηρίου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Υπήκοος Λιβάνου,

γ) Akram (Άκραμ) Halabi (Χαλάμπι) του Michel (Μισελ) και της Samia (Σαμια), κάτοικος Λίβανου, οδός Main Neighborhood, Kornet Chehwan, Metn, Mount Lebanon, κάτοχος του υπ’ αριθμόν LR 0203609 αριθμού διαβατηρίου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Υπήκοος Λιβάνου,

δ) SUNNYCREST HOLDING SAL, εταιρεία νόμιμα συσταθείσα και έγκυρα υφιστάμενη υπό τους Νόμους του Λιβάνου, εδρεύουσα στην οδό Sursock, Plot 2444, Section 7 Rmeil, Λίβανο, με αριθμό καταχώρησης 1903843, και

ε) CHRYSALIA HOLDING LIMITED, εταιρεία νόμιμα συσταθείσα και έγκυρα υφιστάμενη υπό τους Νόμους της Κύπρου, με αριθμό καταχώρησης 3359938, εδρεύουσα στην οδό Ανδρέα Πατσαλίδη αρ. 1, Aseka Building, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία Κύπρου.

Οι μέτοχοι της εταιρείας και τα ποσοστά

Τα εταιρικά μερίδια έχουν χωριστεί ως εξής:

Το κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται στο ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ, διαιρούμενο σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός (1,00) ευρώ το καθένα, που αντιπροσωπεύουν εκπροσωπούν κεφαλαιακές εισφορές (μετρητά).

  1. Το κεφάλαιο της εταιρείας καλύφθηκε ολοσχερώς από τους εταίρους, οι οποίοι, κατά ρητή βεβαίωσή τους, το κατέβαλαν ήδη ολόκληρο σε μετρητά στο Ταμείο της εταιρείας ως εξής:

α) Ο Χρήστος Γρηγοράκης του Ειρρηνέου-Εμμανουήλ κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά σαράντα χιλιάδες ευρώ (€ 40.000) και έλαβε σαράντα χιλιάδες (40.000) εταιρικά μερίδια, αξίας ενός (1,00) ευρώ το καθένα.

β) Ο Salim Halabi του Michel κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000) και έλαβε πενήντα χιλιάδες εταιρικά μερίδια, αξίας ενός (1,00) ευρώ το καθένα.

γ) Ο Akram Halabi του Michel κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000) και έλαβε πενήντα χιλιάδες εταιρικά μερίδια, αξίας ενός (1,00) ευρώ το καθένα.

δ) Η SUNNYCREST HOLDING SAL κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000) και έλαβε πενήντα χιλιάδες εταιρικά μερίδια, αξίας ενός (1,00) ευρώ το καθένα.

ε) Η CHRYSALIA HOLDING LIMITED κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά εξήντα χιλιάδες ευρώ (€60.000) και έλαβε εξήντα χιλιάδες εταιρικά μερίδια, αξίας ενός (1,00) ευρώ το καθένα.

«Τον λόγο έχουν οι εισαγγελείς» λένε πηγές

Όπως λένε νομικές πηγές στο mononews.gr «o κ. Γρηγοράκης ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα έβαζε το ποσό που του αναλογούσε για την ολοκλήρωση της επένδυσης, εν τούτοις δεν έβαλε ποτέ ούτε ευρώ!!!»

Έτσι λοιπόν οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του mononews.gr,  οι Λιβανέζοι μεγαλομέτοχοι έχουν καταθέσει εναντίον του Χρήστου Γρηγοράκη:

1. Κακουργηματική μήνυση για απιστία (μόλις ολοκληρώθηκε η προανάκριση)

2. Αίτηση εκούσιάς δικαιοδοσίας για ανάκληση του διαχειριστή (η υπόθεση εκδικάζεται στις 6 Οκτωβρίου 2021)

3. Αίτηση εκούσιάς δικαιοδοσίας για τον διορισμό ανεξάρτητου ελεγκτή για να ελέγξει τα οικονομικά της εταιρίας και να διερευνήσει τυχόν παραβάσεις του νόμου και του διαχειριστή που είναι ο αδελφός του κ. Γρηγοράκη

4. Έχουν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του στον Οικονομικό Εισαγγελέα με κοινοποίηση στην Αρχή για το Ξέπλυμα. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα του ΣΔΟΕ

5. Πλειάδα άλλων αστικών αγωγών για χρήματα που χρωστάει στους μετόχους

Ταυτόχρονα στην Κύπρο οι μέτοχοι έχουν υποβάλλει αστική αγωγή για χρήματα που ενώ προορίζονταν για την Ελληνική εταιρία κατέληξαν στην προσωπική εταιρία του Γρηγοράκη στο Ντουμπάι ενώ στο Ντουμπάι έχουν κινηθεί αστικά και κακουργηματικά και κατάφεραν  να ανοίξουν  τους προσωπικούς του λογαριασμούς και της συζύγου του (καθώς και της εταιρίας του εκεί).

Τα στοιχεία αυτά τα ήδη βρίσκονται στη διάθεση της ανακρίτριας που έχει αναλάβει τη διαδικασία της κακουργηματικής προανάκρισης, ενώ θα τεθούν και στη διάθεση άλλων ανεξάρτητων αρχών.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Mononews.gr

”Οι αδελφοί Χάλαμπι είναι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαρμάκου στον Λίβανο ενώ έχουν επενδύσεις στο χώρο του real estate δεκάδων εκατομμυρίων ανά τον κόσμο (ο ένας αδερφός είναι και αντιπρόεδρος της FIBA Asias) ενώ ο Ρόμελ Σάμπερ είναι Αμερικανο-Λιβανέζος επιχειρηματίας με επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ (και χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος Αμερικάνικης πολυεθνικής) ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου Χριστιανικού κόμματος του Λιβάνου γνωστός για τις αλλαγές και την διαφάνεια που εισήγαγε στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων στον Λίβανο.

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν σκοπό την επένδυση πολλών εκατομμυρίων στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς στην πρώτη τους προσπάθεια έπεσαν πάνω στον κ. Γρηγοράκη!

Είναι ειδικά πολύ προσεκτικοί στα Projects τους γιατί επενδύουν πολύ στις ΗΠΑ και θέλουν όλα τα Projects τους να είναι καθαρά και διαφανή ενώ προσέχουν πολύ την φήμη τους.

Γι’ αυτό και έχουν ενοχληθεί πολύ.

Σε κάθε περίπτωση οι μέτοχοι πλειοψηφίας δεν έχουν ιδέα για όλες αυτές τις παράνομες πράξεις και πολύ περισσότερο δεν εγκρίνουν τις ενέργειες του Γρηγοράκη και του αδελφού του, που είναι διαχειριστής της εταιρείας. ”

 

Πηγή mononews.gr

Δημήτρης Κατακουζηνός

” alt=”” aria-hidden=”true” />

 

” alt=”” aria-hidden=”true” />
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.