ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών

Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να βρεθούν τα 8 άτομα τα οποία αγνοούνται.

21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες διασώθηκαν από την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε βραχονησίδα κοντά στη Μύκονο. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, με ισχυρούς Βόρειους ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ.

Στο σκάφος παρουσιάστηκε εισροή υδάτων, ενώ κανένας από τους επιβαίνοντες δε φορούσε σωσίβιο καθώς στο ιστιοφόρο δεν υπήρχε το παραμικρό μέσο για τη βοήθεια των μεταναστών.

Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρονται στην Αττική προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ειδικό κέντρο. Σε ότι αφορά τους διακινητές, συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Μυκόνου. Πρόκειται για 6 άτομα τα οποία εντός της ημέρας θα μεταβούν στην Σύρο προκειμένου να οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Τα 8 άτομα τα οποία αγνοούνται είναι ηλικίας 3, 8, 15, 23, 24, 25, 27 και 50 ετών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.