ΤΟΠΙΚΑ

Χιονιάς μέχρι την Πρωτοχρονιά: Πού αναμένονται χιόνια, βροχές και πολικές θερμοκρασίες

Χιονιάς μέχρι την Πρωτοχρονιά: Πού αναμένονται χιόνια, βροχές και πολικές θερμοκρασίες

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν  χθες το πρωί των Χριστουγέννων στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το θερμόμετρο έδειξε -3,8 βαθμούς Κελσίου στο Ανήλιο Μετσόβου, -2,8 στη Βλάστη Κοζάνης, το Περτούλι Τρικάλων και το Βαρικό Φλώρινας, -2,7 στο Μέτσοβο, -2,6 στο Νευροκόπι Δράμας και -2,2 στη Φλώρινα και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

Σε χιονοδρομικά κέντρα κι ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος σήμερα έπεσε αρκετά χαμηλότερα, όπως στο Καϊμακτσαλάν (-8,4 βαθμοί), στον Παρνασσό στα 1.950 μέτρα (-4,9 βαθμοί) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3,6 βαθμοί).

Την Πέμπτη

Για σήμερα  Πέμπτη, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και παγετός νωρίς το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στην Κρήτη, αναμένονται τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα ορεινά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από 0 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 15 στα νησιά του Ιονίου, από 5 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τοπικά στα νησιά του Ιονίου θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 και πρόσκαιρα τοπικά τα 8 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

meteo.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.