ΤΟΠΙΚΑ

Χαράλαμπος Κόκκινος: “Ο Χαρδαλιάς “πήρε χαμπάρι” το ανυπόστατο αίτημα…”

Χαράλαμπος Κόκκινος: “Ο Χαρδαλιάς “πήρε χαμπάρι” το ανυπόστατο αίτημα…”

 Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και απόφαση του Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας μόνο δύο(2) Δημοτικά Διαμερίσματα (Δ.Δ.), Καλλιθέας και Πεταλούδων του Δήμου Ρόδου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς της 1.8.21.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος στο αίτημα προς τον κ. Χαρδαλιά ζητούσε να κηρυχθουν επτά (7) Δ. Δ. της Ρόδου (Ρόδου, Ιαλυσου,Αφαντου, Καμειρου, Καλλιθέας, Πεταλούδων, Ατταβυρου) σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικης Προστασίας ενώ η φωτιά δεν έθιξε όλες αυτές τις περιοχές !!!!

Με δεδομένο ότι ο κ. Χαρδαλιάς αντιλήφθηκε το ανυπόστατο – και πιθανότατα και εκ του αποτελέσματος ψευδές- αίτημα του κ. Χατζημάρκου και το περιόρισε σε μόνο δύο (2) Δ. Δ. δημιουργεί εύλογες απορίες που εκθέτουν και ντροπιαζουν τον επικεφαλή της Περιφερειας Ν. Αιγαίου και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Χατζημάρκος για το αίτημα που έστειλε οφείλει να απάντησει:

-ή δεν ήξερε την πραγματική έκταση της πυρκαγιάς και επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί επικίνδυνα για τον τόπο, δηλαδή ήταν απόντες αυτός και οι συνεργάτες του από ουσιαστικό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας και τις επιχειρήσεις στο “μέτωπο” κατάσβεσης της φωτιάς …

-ή επιβεβαίωσε ότι επενδύει στα επικοινωνιακά “τρικ” και στην ουσία είναι πολιτικά ανίκανος .

-ή λειτούργησε εσκεμμένα διότι μέσω της κήρυξης μιας περιοχής σε “Έκτακτη Ανάγκη” έχεις δυνατότητα να πραγματοποιήσεις έργα αποκατάστασης των ζημιών με λεφτά του Δημοσίου, με… πολλούς κατ’ επείγον και πρόχειρους διαγωνισμούς, αναθέσεις και άλλες διαδικασίες που σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε λίγους ενδιαφερόμενους (π.χ. εργολαβους) και όχι από πολλούς! Οι “εκπτώσεις” στα έργα είναι μικρές και πολλές φορές το κόστος των έργων και οι εξυπηρετήσεις μεγάλες!

-ή ισχύουν όλα τα παραπάνω!

Το Νότιο Αιγαίο μετράει πολλές πυρκαγιές με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, με καταστροφή περιουσιών και δυσφήμιση των νησιών μας εν μέσω μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.
Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη κατά των πυρκαγιών. “Μάχη” δίνει “πανικοβλητη ” η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου αλλά…. για να εμφανίσει: επιτυχία την καταστροφή, να “λασπώσει” όσους ασκούμε πολιτική κριτική, να ρίξει “στάχτη” και να παραπλανήσει τον κόσμο και να επιπλήξει τους χρήστες του διαδικτύου που τους” ξεφωνίζουν” για την ανικανότητα και τα ψέματα τους.
Όσες πολύδαπάνες “χορηγουμενες” και όση άθλια προπαγάνδα να κάνουν ένα είναι σίγουρο: Οι ευθύνες τους είναι πολλές και μεγάλες, θα λογοδοτήσουν για ΟΛΑ και ΠΑΝΤΟΥ και το πολιτικό τους τέλος έρχεται!
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όσο θα παραμένουν θα οπισθοδρομεί το Ν. Αιγαίο!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.