ΤΟΠΙΚΑ

Χαμός με το εμβόλιο σε ολόκληρο τον πλανήτη

Χαμός με το εμβόλιο σε ολόκληρο τον πλανήτη
Σχεδόν απόλυτα αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες σοβαρές στο 95% το εμβόλιο της Pfizer

Με νέα ανακοίνωση που αφορά στην τελική ανάλυση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιό της, η Pfizer επισημαίνει ότι το εμβόλιο είναι κατά 95% πιο αποτελεσματικό στην αποτροπή μολύνσεων ακόμη και σε ενήλικες και χωρίς σοβαρές ανησυχίες για θέματα ασφαλείας.

Η Pfizer μέτρησε 170 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ των εθελοντών που συμμετείχαν στις δοκιμές και τα 162 από αυτά αφορούσαν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακα, ενώ τα οκτώ σε εθελοντές που είχαν εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%, υψηλότερο δηλαδή ποσοστό από το 90% που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα.

Τα νέα αυτά δεδομένα ανοίγουν τον δρόμο για την κατάθεση αιτήματος επείγουσας αδειοδότησης προς τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τις προσεχείς ημέρες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.