ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 15,3% των εισπράξεων μέχρι και τον Αύγουστο τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό

Αύξηση 15,3% των εισπράξεων μέχρι και τον Αύγουστο τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό

Σε 14,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 15,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Σύμφωνα με το ισοζύγιο πληρωμών της ΤτΕ για τον Αύγουστο του 2023, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών το οκτάμηνο αυξήθηκαν κατά 18,4%.

Τον Αύγουστο καταγράφεται αύξηση 5,2% των εισπράξεων έναντι του Αυγούστου του 2022, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 4,35 δισ. ευρώ, ενώ οι αφίξεις σημείωσαν αύξηση 10,4%.

Δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη: 

«Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δίνουν  ένα ιδιαίτερα θετικό μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας. Δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί σε μια παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά παρ´όλες τις διαρκείς κρίσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν που μπορεί να εξελίσσεται με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.