ΤΟΠΙΚΑ

Αυθαιρεσίες στις παραλίες: Έρχεται πλατφόρμα καταγγελιών για τους πολίτες

Αυθαιρεσίες στις παραλίες: Έρχεται πλατφόρμα καταγγελιών για τους πολίτες

Μέσα στον χειμώνα, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να καταγγέλλουν σε ειδική πλατφόρμα όποιον βλέπουν παρανόμως να εκμεταλλεύεται, να χτίζει η να τοποθετεί αντικείμενα, σε παραλίες και αιγιαλό. Με drones και αεροφωτογραφίες θα εντοπίζονται και θα καταγράφονται όλες οι αυθαιρεσίες σε δημοσιές παράλιες με σκοπό το να συνεχίσουν οι κατεδαφίσεις. Επιπλέον, για την ανάθεση νόμιμης εκμετάλλευσης παραλιών θα εφαρμόζεται στο εξής ένα νέο και αναβαθμισμένο σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρασιών με «τιμές εφορίας», πολύ υψηλότερες από πλήρωναν μέχρι σήμερα οι «συνήθεις ανάδοχοι».

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:
  • Η πλήρης και ψηφιακή καταγραφή των δημόσιων εκτάσεων σε αιγιαλό και η επιβολή αυστηρότερων όρων προσβασιμότητας και δημοσίου συμφέροντος στην παραχώρηση της παραλίας
  • Η δημιουργία της προαναφερθείσας πλατφόρμας η οποία θα βοηθά τόσο το δημόσιο όσο και τους πολίτες να εντοπίζουν αυθαιρεσίες στον αιγιαλό. Σήμερα εάν κάποιος θέλει να αναφέρει μία αυθαιρεσία σε αιγιαλό δεν είναι και τόσο σίγουρος για το ποιος είναι αρμόδιος αφού η μία υπηρεσία τον στέλνει στην άλλη, ο Δήμος στο Λιμενικό Σώμα ή στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου ή στην Περιφέρεια κλπ. Με το νέο σύστημα όλα θα γίνονται άμεσα και ψηφιακά.

Για την ώρα πάντως δεν φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις για τακτοποιήσεις αυθαιρεσιών στον αιγιαλό, λόγω δικαστικού «μπλοκαρίσματος» όλων των προηγούμενων αντίστοιχων προσπαθειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: ant1news.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.