ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηροί οι έλεγχοι από σήμερα στα λιμάνια

Αυστηροί οι έλεγχοι από σήμερα στα λιμάνια

Σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου τα νέα μέτρα για τα ταξίδια με πλοία. Συγκεκριμένα, πλέον τον έλεγχο των εντύπων εμβολιασμού πριν την επιβίβαση σε πλοία, τον ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα, μιας και τα πληρώματα δεν ήταν σε θέση να αναλάβουν αυτή τη διαδικασία και όπως διαπιστώθηκε, στα πλοία έμπαινε όποιος ήθελε ανεξάρτητα αν είχε κάνει εμβόλιο ή όχι χωρίς να γίνεται ο παραμικρός έλεγχος.

Κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογή του νέου μέτρου στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, ενώ υπάρχει σύσταση προς τους ταξιδιώτες να προσέρχονται στα πλοία 1,5 ώρα πριν την αναχώρηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, «η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».  Υπάρχει δε σύσταση στους ταξιδιώτες να προσέρχονται 1,5 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής : «Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου . Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.