ΤΟΠΙΚΑ

Αυξήθηκε η κίνηση στα λιμάνια σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκε η κίνηση στα λιμάνια σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο
Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας από χθες, καθώς οι ταξιδιώτες της ηπειρωτικής χώρας ξεκινούν τις εξορμήσεις

Βρισκόμαστε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν κοντινούς προορισμούς για το διήμερο, ενώ αυτοί που βγήκαν σε άδεια, έβαλαν προορισμό είτε τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, είτε ταξίδεψαν σε άλλα ελληνικά νησιά. Η κίνηση στις Κυκλάδες, δεν είναι δυνατόν να καταγράψει τους δείκτες των περασμένων ετών, ωστόσο, είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα και θα συνεχίσει να αυξάνεται το επόμενο διάστημα. 

Με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονωϊού, από χθες το απόγευμα ή από σήμερα νωρίς  το πρωί, πολλοί βρέθηκαν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προκειμένου να αναχωρήσουν για τις διακοπές τους.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξήθηκε στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης, αυξήθηκε σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ έχει διατηρηθεί το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Οι έλεγχοι

Από το προηγούμενο διάστημα εντατικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας, από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, θα συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.