ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 120% σε κίνηση η Μύκονος τον Ιανουάριο – Τι έγινε σε 14 αεροδρόμια

Αύξηση 120% σε κίνηση η Μύκονος τον Ιανουάριο – Τι έγινε σε 14 αεροδρόμια
Θετικός ήταν ο απολογισμός της επιβατικής κίνησης Ιανουαρίου 2019 για τα 14 αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece.
Όπως είναι λογικό, ο Ιανουάριος δεν αποτελεί βαρόμετρο για το ελληνικό τουρισμό, καθώς οι κατ’ εξοχήν τουριστικοί προορισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση, ακριβώς επειδή τα ξενοδοχεία είναι κλειστά και μόνον ορισμένα λειτουργούν για να καλύψουν τις ανάγκες της εσωτερικής κίνησης και όποιες άλλες δημιουργούνται από το εξωτερικό.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 αεροδρόμια, η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρουσίασε σημαντική αύξηση σε 9 από αυτά και μείωσε στα υπόλοιπα, πάντα σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο.
Τώρα, η συνολική κίνηση (εξωτερικού – εσωτερικού) παρουσίασε αύξηση 12,3%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 617.885 επιβάτες.
Η αύξηση των διεθνών επιβατών άγγιξε το 23,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με τα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.
Μάλιστα, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», επισκέφθηκαν 63.585 περισσότεροι επιβάτες, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018.
Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Μυκόνου σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 120,6%, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, ενώ και στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου», η αύξηση της κίνησης άγγιξε το 63,4%.
Το δε αεροδρόμιο της Καβάλας, που είχε μεγάλη μείωση, συνέβη επειδή πέρυσι τέτοιο καιρό, ορισμένες εταιρείες επιχειρούσαν εκεί, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», κάτι που φέτος δεν έγινε.
news247.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.