ΤΟΠΙΚΑ

Αύξησε το κονδύλι για το επίδομα στέγασης και σίτισης στους γιατρούς ο Δήμος Μυκόνου

Αύξησε το κονδύλι για το επίδομα στέγασης και σίτισης στους γιατρούς ο Δήμος Μυκόνου

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΣΤΑ 80.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου στηρίζει στην πράξη τους ιατρούς του Δημόσιου Κέντρου Υγείας που υπηρετούν στο νησί, αυξάνοντας το κονδύλι που αφορά στο επίδομα στέγασης και διατροφής κατά 30.000 ευρώ, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 80.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας πάντα έμφαση στον κλάδο της υγείας του νησιού με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων του Κέντρου Υγείας με παροχή κινήτρου, ενέκριναν και ψήφισαν την αύξηση του κονδυλίου επιδόματος των ιατρών κατά 30.000 ευρώ, διαμορφώνοντας το ποσό  από 50.000 ευρώ που ήταν τα προηγούμενα χρόνιασε 80.000 ευρώ συνολικά, αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους.

Το γεγονός αυτό ενισχύει τη συμβολή του Δήμου στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια μετά από συντονισμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και της Δημοτικής Αρχής, σε συντονισμό με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου, τόσο μέσω της ενίσχυσης του Κέντρου σε εξοπλισμό, όσο και μέσω της παροχήςεπιδόματος στέγασης και σίτισης προς τους ιατρούς.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 80.000 ευρώ θα καταμεριστεί σε δυο κατηγορίες, τους επικουρικούς ιατρούς και τους αγροτικούς που υπηρετούν στο νησί δίνοντας το κίνητρο και σε άλλους ιατρούς να πάρουν την απόφαση και να δηλώσουν ως τόπο εργασίας τους τη Μύκονο.Ειδικότερα, κάθε επικουρικός γιατρός θα λάβει 10.000 ευρώ και κάθε αγροτικός γιατρός με πλήρη θητεία θα λάβει το ποσό των 7.000 ευρώ για ένα έτος.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά:

«Ως Δημοτική Αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίζουμε για τους κατοίκους του νησιού μας το υπέρμετρο αγαθό της Υγείας. Η Υγεία μας ενώνει όλους.

Η εύρυθμη λειτουργία του Δημόσιου Κέντρου Υγείας αποτελεί για μας πρωτεύον στόχο όπως και η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που το 2015 χορηγήσαμε το επίδομα σίτισης και στέγασης προς τους ιατρούς, για να παρέχουμε κίνητρο να έρθουν περισσότεροικαι παράλληλα να ευχαριστήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν στο νησί μας.

Αυτή η σημαντική αύξηση του κονδυλίου σε 80.000 ευρώ έγινε για να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα όπως αυτό της υποστελέχωσης του κλάδου της Υγείας.

Τα χρήματα των Δημοτών μας δεν πάνε χαμένα!

Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι ο κόσμος μας ψήφισε για να δίνουμε λύσεις στις δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη και όταν το Κεντρικό Κράτος είναι απόν

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.