ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνονται τα δρομολόγια των Κυκλάδων – Αλλαγές από την επόμενη εβδομάδα

Αυξάνονται τα δρομολόγια των Κυκλάδων – Αλλαγές από την επόμενη εβδομάδα

Η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων. Οι μετακινήσεις με πλοία θα επιτραπούν κανονικά για τους ταξιδιώτες από την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ετοιμάζονται για τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους.

Στις Κυκλάδες, όλο αυτό το μεγάλο διάστημα κατά το οποίο επιβλήθηκαν απαγορεύσεις και ήταν δυνατή μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων των νησιών, είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των δρομολογίων από πλευράς εταιριών, λόγω περιορισμένης επιβατικής κίνησης.

To “άνοιγμα” της ακτοπλοΐας κινητοποιεί τις εταιρίες οι οποίες εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσουν νέα δρομολόγια ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Οι αυστηροί περιορισμοί που προβλέπονται από το πρωτόκολλο λειτουργίας της ακτοπλοΐας με σημαντικότερη τη μείωση της μεταφορικής τους δυναμικότητας κατά 50%, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στις εταιρίες. Οπότε, δεν πρόκειται να τηρηθεί ο προ κορωνοϊού προγραμματισμός και να δρομολογηθούν στις γραμμές των Κυκλάδων όλα τα πλοία τα οποία ετοιμάζονταν να σαλπάρουν για τα νησιά το φετινό καλοκαίρι. Θα υπάρξουν πλοία τα οποία θα μείνουν παροπλισμένα και ειδικά κάποια ταχύπλοα.

Οι εταιρίες δεν έχουν κάνει ακόμη γνωστές τις προθέσεις τους, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες και εντός των επόμενων 24ώρων αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις. Οι τροποποιήσεις των δρομολογίων θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.