BUSINESS

Αυξάνονται σημαντικά οι κρατήσεις για την Μύκονο κάθε μέρα

Αυξάνονται σημαντικά οι κρατήσεις για την Μύκονο κάθε μέρα

Η Ελλάδα πρωτοστατεί ως ένας από τους πιο ανθεκτικούς προορισμούς στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα από την εταιρεία ταξιδιωτικών αναλυτικών στοιχείων ForwardKeys.

Πιο συγκεκριμένα, η Μύκονος βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις καλοκαιρινές κρατήσεις στο 54,9 τοις εκατό σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα.
Το ισπανικό νησί Ίμπιζα ακολουθεί με 49,2% και τα Χανιά της Κρήτης με 48,9%.
Οι υπόλοιποι επτά πιο ανθεκτικοί προορισμοί όσον αφορά τα διεθνή ταξιδιωτικά εισιτήρια που εκδίδονται είναι η Σαντορίνη με 48,1%, η Κέρκυρα (47,5%), η Θεσσαλονίκη (43,7%), η Palma de Mallorca (41,2%), το Ηράκλειο στην Κρήτη (36,6%), Αθήνα (33,2%) και Φάρο στην Πορτογαλία (32,8%).

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ForwardKeys, το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών έγκειται στις εξελίξεις εμβολιασμού.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Ισλανδία, οι οποίες είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, έχουν δει τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται.

Η Ελλάδα  επίσης έχει  αύξηση των κρατήσεων πτήσεων από μεγάλες αγορές  όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου βρίσκονται επί του παρόντος 12% πάνω  από τα επίπεδα του 2019 την ίδια περίοδο, οπως δήλωσε ο ForwardKeys.
Ταυτόχρονα, τρεις αγορές  – Ισραήλ, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο – όπου η διαδικασία  των εμβολιασμών  κινείται γρήγορα, ο αριθμός των εξερχόμενων κρατήσεων πτήσεων έχει αυξηθεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.

«Οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών, καθώς οι χώρες που κάνουν σαφείς υποσχέσεις για να καλωσορίσουν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες επιβραβεύονται από την έντονη αύξηση των κρατήσεων πτήσεων.
Βλέπουμε μια αναβίωση της εμπιστοσύνης στα εξερχόμενα ταξίδια από χώρες όπου υπήρξε επίσης μια επιτυχημένη διάθεση εμβολίων Covid-19 », δήλωσε ο Olivier Ponti, VP Insights, ForwardKeys.
Οι αναλυτές της έκθεσης συνεχίζουν να προσθέτουν ότι η συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών εμβολιασμού και των εξερχόμενων ταξιδιών είναι ισχυρή, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να αποκτούν εκ νέου εμπιστοσύνη στα ταξίδια.
Ενδεικτικά, οι κρατήσεις προς την Ευρώπη από το Ισραήλ, που έχουν εμβολιάσει πάνω από το 60 τοις εκατό του πληθυσμού , επί του παρόντος ανέρχονται στο 63 τοις εκατό των επιπέδων του 2019 και οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο (52 τοις εκατό του πληθυσμού που εμβολιάστηκε) στο 32 τοις εκατό του 2019.

“Εάν οι περιορισμοί χαλαρώσουν τόσο στις αγορές  όσο και στους προορισμούς, υπάρχουν λόγοι για περαιτέρω αισιοδοξία, επειδή υπάρχει έντονη ζήτηση και, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν κρατήσεις  από ό, τι στο παρελθόν”, πρόσθεσε ο Πόντι.
Τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις ελληνικές πόλεις – η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο – ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων του ForwardKey στην Ευρώπη που δείχνουν ανθεκτικότητα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.