ΤΟΠΙΚΑ

Άρση μέτρων: «Οι Έλληνες μπορούν να επιστρέψουν στις παραλίες» γράφει το Der Spiegel

Άρση μέτρων: «Οι Έλληνες μπορούν να επιστρέψουν στις παραλίες» γράφει το Der Spiegel
Την επιστροφή των Ελλήνων στις παραλίες, κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

«Στην Ελλάδα, όλες οι παραλίες της χώρας έχουν ανοίξει ξανά υπό αυστηρά μέτρα. Η βιασύνη των Ελλήνων ήταν μεγάλη. Δεν βρήκαν όλοι θέση»,γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». 

Στην Ελλάδα, και οι 515 οργανωμένες παραλίες άνοιξαν ξανά υπό αυστηρές προυποθέσεις με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο. Μέχρι τώρα το κολύμπι στη θάλασσα επιτρεπόταν μόνο σε μη οργανωμένες παραλίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, το άνοιγμα στις οργανωμένες παραλίες έγινε ομαλά. Ωστόσο, ισχύουν αυστηρά μέτρα: επιτρέπονται μόνο 40 άτομα ανά 1000 τετραγωνικά μέτρα, η απόσταση μεταξύ των ομπρελών πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερα μέτρα και δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα. 

Ο διεθνής τουρισμός στην Ελλάδα προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τα σχέδια της Αθήνας, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.