ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Άρχισαν οι αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά στις Κυκλάδες

Άρχισαν οι αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά στις Κυκλάδες

Χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων για «μικρά» φωτοβολταϊκά στις τρεις πρώην κορεσμένες περιοχές, κάνοντας «πρεμιέρα» από τις Κυκλάδες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του energypress η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ λειτούργησε αδιάλειπτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν πλήρως χθες ήταν λιγότερες από 100, με συνέπεια να μην δεσμευθεί το σύνολο της ισχύος που πρόκειται να παραχωρηθεί για μικρά συστήματα. Μάλιστα, ένας αριθμός αιτήσεων ολοκληρώθηκαν χωρίς να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάτι που σημαίνει ότι κατά την αξιολόγηση των αιτημάτων στο πέρας της διαδικασίας, οι αιτήσεις θα απορριφθούν.

Η πλατφόρμα παραμένει ακόμη ανοικτή, έτοιμη να υποδεχθεί και νέα αιτήματα, μέχρι να παραχωρηθεί όλος ο προβλεπόμενος ηλεκτρικός «χώρος». Πάντως, στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να διατεθεί όλο το περιθώριο «χώρου». Υπενθυμίζεται ότι στις Κυκλάδες θα διατεθούν συνολικά 45 MW εκ των οποίων τα 15 MW αφορούν σε συστήματα αυτοπαραγωγής.

Από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή αιτημάτων για την Πελοπόννησο και θα ακολουθήσει η Κρήτη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.