ΤΟΠΙΚΑ

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στο Μαράθι Μυκόνου

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στο Μαράθι Μυκόνου

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό και Γεώργιο Κουσαθανά, τέλεσε, με την παρουσία πολλών πιστών, κατά το από ετών επικράτησαν έθος, τον προεόρτιο Εσπερινό της Κυριακής «του Θωμά» στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο στην περιοχή Μαράθι της Μυκόνου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη την προβεβηκυία τη ηλικία πολυσέβαστη, φιλογενή και φιλάγιο Κτίτορα του Παρεκκλησίου, την οποία και τίμησε για τη μέριμνά της για το Παρεκκλήσιο, ευχήθηκε υγεία σ’ αυτήν και τα μέλη της οικογένειάς της και απηύθυνε σε όλους τις Πασχάλιες ευχές του.
Το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας, στον επί του εμβληματικού λόφου του Βροντάδου Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, από την ανέγερση του οποίου συμπληρώνονται εφέτος 150 χρόνια, θα υποδεχθεί την τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, κομισθείσης με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, υπό Κληρικών της κατ’ αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως, και ακολούθως θα χοροστατήσει κατά τον Εόρτιο Εσπερινό.
Την Κυριακή, 12 Μαΐου, θα ιερουργήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.