ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αρχές καλοκαιριού το πλάνο για επιστροφή στην κανονικότητα

Αρχές καλοκαιριού το πλάνο για επιστροφή στην κανονικότητα

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας – κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών υγείας – να παραταθεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων έως τις 10 Μαΐου είναι ένα ακόμα δείγμα πως η επιστροφή στην κανονικότητα δεν πρόκειται να έρθει νωρίτερα από τις αρχές του καλοκαιριού.

Όπως έγραψε, άλλωστε, το newsit.gr, τούτο μαρτυρά και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης το “800άρι” για εργαζομένους και επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους να καλύψει κατ’ αντιστοιχία με το διάστημα 15/3-30/4 όχι μόνο τον Μάιο, αλλά και το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου. Τότε υπολογίζεται πως, εάν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες εξελιχθούν ομαλά με την επιδημιολογική καμπύλη, θα δοθεί η δυνατότητα για την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα περάσει από διάφορα στάδια έως ότου φτάσει εκεί.

Κατευθείαν για Πανελλήνιες

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διεξαχθούν απευθείας οι πανελλαδικές εξετάσεις και να μην ανοίξουν ξανά για τη φετινή χρονιά. Ούτως ή άλλως, η ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης την Πέμπτη από το υπουργείο Παιδείας, επίσης, φανερώνει πως το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά πιθανό και όλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς, οφείλουν να είναι έτοιμοι γι’ αυτό.
Όπως διαμηνύουν οι αρμόδιοι, όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών της υγείας. Και από αυτές τις εισηγήσεις θα κριθεί και ο ακριβής χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων, με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να είναι η διεξαγωγή τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στον προγραμματισμένο χρόνο. Είτε, δηλαδή, στα τέλη Ιουνίου είτε στις αρχές Ιουλίου. Όμως, εάν χρειαστεί, αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας, θα γίνουν και το Σεπτέμβριο. Το μόνο βέβαιο είναι – πάντα σύμφωνα με όσα λέγονται από το υπουργείο Παιδείας – πως δεν υπάρχει θέμα μη διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.