ΤΟΠΙΚΑ

«Απόβαση» εφοριακών σε τουριστικές περιοχές για 50.000 ελέγχους

«Απόβαση» εφοριακών σε τουριστικές περιοχές για 50.000 ελέγχους

«Επιστρατεύονται» περισσότεροι από 300 ελεγκτές – Το θερινό πρόγραμμα ελέγχων θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου – Στόχος να εντοπιστούν όσοι εκμεταλλεύονται τη μείωση στον ΦΠΑ για να μην αποδίδουν φόρους.

Πάνω από 300 εφοριακούς ελεγκτές για να διεξάγουν 50.500 καλοκαιρινούς ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, «επιστρατεύει» η ΑΑΔΕ.

Το σχέδιο τίθεται τυπικά σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου αλλά, σταδιακά, οι θερινοί έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται άμεσα τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα με βαριά «λουκέτα» για φορολογικές παραβάσεις, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στην αγορά ότι δεν θα υπάρξει καμία προεκλογική χαλάρωση στις απαιτήσεις για φορολογική συμμόρφωση.

Το θερινό πρόγραμμα ελέγχων θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου και το μεγάλο στοίχημα για την φορολογική διοίκηση είναι να αποτραπούν κρούσματα καταδολίευσης, με πρόσχημα των μειώσεων ΦΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να αποδώσουν στο κράτος τους οφειλόμενους φόρους οι επιχειρήσεις.

Τουλάχιστον το 85% των 50.500 ελέγχων αυτών, θα φέρουν τους ελεγκτές μέσα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα ελέγξουν.

«Κλειδί της επιτυχίας» όμως στους ελέγχους αυτούς, θεωρείται το μοντέλο της μεταφοράς ελεγκτών για ελέγχους εκτός της χωρικής αρμοδιότητος της ΔΟΥ στην οποία οργανικά ανήκουν. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και οδηγεί σε καταγραφή υψηλής παραβατικότητος.

Πρακτικά σημαίνει ότι εφοριακοί από ΔΟΥ πχ της Αττικής ή της Θεσσαλίας θα μεταβαίνουν για ελέγχους στα νησιά ή στην Χαλκιδική (και το αντίστροφο ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις) ώστε να μην αναγνωρίζονται πριν κάνουν έφοδο σε επιχειρήσεις εστίασης ή σε ξενοδοχεία κλπ, αλλά και να μην έχουν σχέσεις ή δεσμούς με ελεγχομένους που ίσως τους πτοούσαν κάποιες φορές να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για τις παραβάσεις τις οποίες διαπιστώνουν.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.