ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αποτρεπτικό για επενδύσεις το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Απογοήτευση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου

Αποτρεπτικό για επενδύσεις το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια. Απογοήτευση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου

Την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα υδατοδρόμια, οι οποίες δεν έγιναν τελικώς δεκτές από το υπουργείο Υποδομών στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατική», απαντώντας σε συγκεκριμένη σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε τα εξής: «Συνεργαστήκαμε το 2016, συνεισφέροντας με εμπειρία αλλά και εξειδικευμένους ανθρώπους στη σύνταξη ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία υδατοδρομίων στην χώρα μας. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, τελείωσε το κομμάτι της διαβούλευσης. Τότε είχαμε αποτυπώσει και καταθέσει 34 παρατηρήσεις σε ισάριθμα σημεία του σχεδίου νόμου στα οποία είχαμε τις αντιρρήσεις μας εκφράζοντας μία διαφορετική πρόταση –καθώς πιστεύαμε πως υπήρχαν κάποια σημεία στα οποία δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα αντί να δίνει λύσεις. Είχαμε μείνει με την εντύπωση πως ένας αριθμός από τις παρατηρήσεις μας, θα ενσωματώνονταν στο νομοσχέδιο. Προχθές ήρθε στην Βουλή (760 ημέρες μετά… κάτι που είναι πραγματικά θλιβερό) ενώ διαπιστώσαμε πως καμία από τις προτάσεις μας δεν υιοθετήθηκε. Μάλλον…. χάσαμε 34 – 0! Έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει».

Ο κ. Χατζημάρκος ξεκαθάρισε πάντως, πως μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΠΝΑΙ δεν θα το βάλει… κάτω και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει, επανυποβάλλοντας προτάσεις – παρατηρήσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς τους συναρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση, προκειμένου να ‘χτιστεί’ ένα νέο νομοθετικό περιβάλλον, που να είναι ελκυστικό και όχι αποτρεπτικό για νέες επενδύσεις.

«Δυστυχώς δεν σκεφτόμαστε λειτουργικά. Λυπάμαι που το νομοσχέδιο καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια για να έρθει στην Βουλή και δεν περιέχει τις παρατηρήσεις μας, που είναι τεκμηριωμένες. Φοβούμαι πάντως ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει καν σε μερικές περιπτώσεις και θα αναγκαστούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω –αν και έχουμε ανοίξει τον διαγωνισμό» όπως είπε, ανακοινώνοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με αντικείμενο τα υδατοδρόμια».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.