ΤΟΠΙΚΑ

«Απόλυτη δικαίωση της επιλογής μας και ομόφωνη ψήφιση της σύμβασης για την καθαριότητα»

«Απόλυτη δικαίωση της επιλογής μας και ομόφωνη ψήφιση της σύμβασης για την καθαριότητα»

Ανακοίνωση από τον συνδυασμό Πρωτοβουλία Δράσης

Σε έκτακτη συνεδρίαση η δημοτική επιτροπή του Δήμου Μυκόνου ενέκρινε οριστικά την υπογραφή με τον εργολάβο καθαριότητας της σύμβασης για τα επόμενα 3 + 1 έτη. Ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός έχει ως αντικείμενα της Υπηρεσίας:
α) Αποκομιδή απορριμμάτων,
β) Αποκομιδή,
ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και εφαρμογή προγράμματος συλλογής χωριστών ρευμάτων αποβλήτων,
γ)Πλύση των κάδων,
δ)Χειρωνακτικό καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και
ε) Αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων.
Τον διαγωνισμό ξεκινήσαμε τον Δεκέμβρη 2022 και μετά από πολλές ενστάσεις και κωλυσιεργίες, έγινε τελικά δεκτός από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά και τις αντίστοιχες εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Μάιος 2023) και την Ενιαία Αρχή Δημοσιών Συμβάσεων (Μάρτιος 2023).

Η ομόφωνη απόφαση και η υπερψήφιση και από τη σημερινή δημοτική αρχή επιβεβαιώνει θεσμικά και πολιτικά την αρχική πολιτική μας επιλογή, παρά την πολεμική που δεχθήκαμε προεκλογικά.

Μετά από μια σύνθετη και μακρά διαδικασία το νησί μας θα είναι έτοιμο ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όπως οραματιστήκαμε για τα 3 τουλάχιστον επόμενα χρόνια τα ζητήματα της αποκομιδής με μια ολοκληρωμένη σύμβαση που θα επιλύσει επιτέλους και οριστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στον τομέα αυτό εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.