ΤΟΠΙΚΑ

Αποκάλυψη Βρούτση στη Σαντορίνη: Έρχεται η αναγνώριση της νησιωτικότητας στον αθλητισμό

Αποκάλυψη Βρούτση στη Σαντορίνη: Έρχεται η αναγνώριση της νησιωτικότητας στον αθλητισμό

Παρά το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Γιάννης Βρούτσης δείχνει με τις κινήσεις του ότι στοχεύει σε μεγάλες τομές που θα αλλάξουν πολλά πράγματα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Βρούτσης έγινε ο πρώτος Υπουργός Αθλητισμού που επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, αλλά δεν έμεινε μόνο στην εθιμοτυπική παρουσία στα Νομίκεια, καθώς όπως θα διαβάσετε και θα ακούσετε παρακάτω έδειξε τη Βούληση του για τομές…

Η παρουσία του στα Νομίκεια, μία μεγάλη διοργάνωση των Κυκλάδων, δεν ήταν απλά μία επίσκεψη από τις δεκάδες που πραγματοποιεί από την ημέρα που ανέλαβε το Υπουργείο, καθώς συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη του για το σχέδιο του που έχει να κάνει με τους νησιωτικούς συλλόγους.

Σε συνέχεια λοιπόν της επίσκεψης της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου αρχικά είχε αναφέρει την βούληση του να αλλάξει η αδικία που υφίστανται οι σύλλογοι που εδρεύουν σε νησιά, χθες (12/8) μετά την ολοκλήρωση των ”Νομικείων” μιλώντας στο sportcyclades, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι ο πόθος όλων των νησιωτών να αναγνωριστεί η νησιωτικότητα θα γίνει πράξη και μάλιστα σε επίπεδο ενίσχυσης, καθώς όπως είπε προετοιμάζεται η νέα κατανομή των πόρων, που θα περιέχει ως κριτήριο τη νησιωτικότητα.

Πλέον, ο Γιάννης Βρούτσης, ως γνήσιος Κυκλαδίτης, θίγει και φαίνεται ότι επιλύει ένα μεγάλο θέμα, όπως είναι αυτό της νησιωτικότητας, για το οποίο αν και περιέχεται στο άρθρο 102 του συντάγματος της χώρας μας μέχρι σήμερα κανένας Υπουργός Αθλητισμού δεν έχει ενεργήσει ανάλογα.

Όπως είπε ο Υπουργός σε πρώτη φάση, η ενέργεια αυτή θα μεταφραστεί σε μία μικρή έξτρα ενίσχυση. Το βέβαιο όμως είναι ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση μίας χρονίζουσας αδικίας σε βάρος των νησιωτικών συλλόγων που ταλαιπωρούνται από δεκάδες ανισότητες που τα χωρίζουν από αυτά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δείτε τι είπε στον Αντώνη Κοραή:

 

Πηγη sportcyclades.gr


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.