ΤΟΠΙΚΑ

Από τον Ιούνιο θα επιτραπούν τα ταξίδια με πλοία

Από τον Ιούνιο θα επιτραπούν τα ταξίδια με πλοία
Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει τελικά το τηλεοπτικά διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει στους πολίτες ότι το πέρασμα στη δεύτερη φάση, που είναι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και της οικονομικής δραστηριότητας, είναι εφικτό επειδή η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον αναλυτικό οδικό άξονα εξόδου από την καραντίνα ο οποίος θα περιλαμβάνει διάφορες φάσεις.

Αξίζει να δώσουμε έμφαση στο θέμα των μετακινήσεων το οποίο αφορά άμεσα τη νησιωτική Ελλάδα. Καταρχάς, από τις 4 Μαΐου, όπως όλα δείχνουν, καταργείται το sms 13033 καθώς αίρονται οι απαγορεύσεις που αφορούν τις απλές μετακινήσεις.

Εξάλλου, από την ίδια ημερομηνία πρόκειται να επιτραπούν οι  μετακινήσεις στην ενδοχώρα, δηλαδή θα μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο ή και το αντίθετο.

Ωστόσο, δεν προβλέπεται να συμβεί το ίδιο για τις μετακινήσεις με πλοία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Μαΐου δικαίωμα ταξιδιού από και προς τα νησιά θα συνεχίσουν να έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιτρέψει τις μετακινήσεις με πλοία από τον Ιούνιο και εφόσον διαπιστωθεί ότι η αρχική άρση των περιορισμών δεν ανεβάζει απότομα την καμπύλη των κρουσμάτων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.