ΤΟΠΙΚΑ

Από τον Αύγουστο «παλεύει» για το επίδομα των εκπαιδευτικών ο δήμαρχος Κουκάς και σήμερα του βγάζουν ανακοινώσεις

Από τον Αύγουστο «παλεύει» για το επίδομα των εκπαιδευτικών ο δήμαρχος Κουκάς και σήμερα του βγάζουν ανακοινώσεις
Δείτε δημοσίευμα ντοκουμέντο με τις ενέργειες του δημάρχου για το επίδομα των εκπαιδευτικών

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς(;) τις τελευταίες μέρες που έχουν επιδοθεί σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων εναντίον του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά αναφορικά με το επίδομα σίτισης και στέγασης.

Ένα επίδομα για το οποίο έχει παλέψει περισσότερο από τον καθένα ο σημερινός δήμαρχος της Μυκόνου, όπως προκύπτει και από τα δημοσιεύματα έξι μήνες πριν.

Τώρα πως ξαφνικά ο δήμαρχος μπήκε στο στόχαστρο;

Τι σκοπούς εξυπηρετούν οι ανακοινώσεις εναντίον του δημάρχου σήμερα ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έχει κάνει προσπάθειες καιρό τώρα;

Ποιοι είναι οι πραγματικοί συντάκτες αυτών των ανακοινώσεων;

Επειδή τα γραπτά μένουν διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ο πρώτος δήμος που θέσπισε οικονομικά κίνητρα.Νομοθετική πρωτοβουλία υποσχέθηκε ο Βορίδης

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Μυκόνου πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μυκόνου,Κωνσταντίνο Κουκά.
Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ” μια εκτενής και ειλικρινής συζήτηση” γύρω από τα διατιθέμενα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών, τη συνεργασία Δήμου – Πολιτείας ” με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου για το νησί, τις απαραίτητες διοικητικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στο Δήμο να συνεχίσει την πολιτική κινήτρων για τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται στο νησί, την επιπλέον στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Δημήτρης Τζάνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, κ. Τάκης Μάνεσης.

Βορίδης
Μετ’α τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε:

«Η Μύκονος αποτελεί ένα κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό με σημαντική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, αλλά και τη διεθνή προβολή της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε μία ουσιαστική συνάντηση με το Δήμαρχο Μυκόνου με κύριο αντικείμενο το σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών, αλλά και τη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική του νησιού, που από τη μια πρέπει να συνεχίσει να προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο και από την άλλη να διασφαλίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.
Η κυβέρνηση και το Υπ. Εσωτερικών στηρίζει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια με συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων, καθώς και των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών με επίκεντρο την ενίσχυση της πολιτικής κινήτρων για τους δημόσιους υπαλλήλους, που πρώτη φορά εφάρμοσε σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Μυκόνου.»


Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε:

«Είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών μια εποικοδομητική συνάντηση με έμφαση στην αναγκαιότητα για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων υποδομής τα οποία έχει άμεση ανάγκη το νησί, έργα τα οποία αδυνατούμε λόγω του μεγάλου κόστους να αυτο-χρηματοδοτήσουμε, έργα που καθορίζουν τη Μύκονο του σήμερα και του αύριο, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες μας.
Επανέλαβα το χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας να αλλάξουν τα κριτήρια χρηματοδότησης του Δήμου Μυκόνου καθώς σήμερα βασίζονται αποκλειστικά στο μόνιμο πληθυσμό ενώ επανέλαβα ότι για πολλούς μήνες στο νησί φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.
Επιπλέον, ζήτησα νομοθετική παρέμβαση μετά και την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. αναφορικά με τα κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους που θα επιτρέπει να συνεχίσουμε την παροχή του βοηθήματος σίτισης και στέγασης το οποίο και θεσπίστηκε μετά από δική μας πρόταση πριν από τέσσερα χρόνια.
Η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι ειδικά για τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, που συνδέονται πέρα από τα έσοδα και με την διεθνή εικόνα της χώρας, πρέπει να υπάρχει και ειδικός σχεδιασμός και ευελιξία.
Η τοπική μας κοινωνία ενωμένη διεκδικεί όλα αυτά που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει σεβαστή η πολιτιστική μας ταυτότητα.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.