ΤΟΠΙΚΑ

Από το 1964 περίμεναν οι Μυκονιάτες το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων

Από το 1964 περίμεναν οι Μυκονιάτες το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων
Χρόνια ολόκληρα, υποσχέσεις που έμεναν στα λόγια, σε ένα έργο που θα αλλάξει αρδην την εικόνα της Χώρας της Μυκόνου

Ένα έργο ετών που για πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Μυκόνου περίμεναν να υλοποιηθεί αλλά έμενε πάντα στα χαρτιά, παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Η Μύκονος είναι μια από τις πρώτες περιοχές στη χώρα, που υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς πρόγραμμα υπογειοποίησης των δικτύων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (κολώνες, καλώδια κτλ).

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2020 με τις εκσκαφές τότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως τις επόμενες εβδομάδες.


Ένα έργο που προστατεύει τον μοναδικό χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού (Ματογιάννια και γύρω δρόμοι) και πραγματοποιείται με δημοτικούς πόρους σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Στόχος είναι να επεκταθεί και σε υπόλοιπα σημεία της Χώρας αλλά και άλλων περιοχών του νησιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.