ΤΟΠΙΚΑ

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως 8/2 κλειστό το νησί ξανά

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως 8/2 κλειστό το νησί ξανά
Στο κόκκινο η Μύκονος με περιορισμό της κυκλοφορίας και μια σειρά μέτρων

Τι θα ισχύσει από το πρωί του Σαββάτου για καταστήματα, σχολεία και απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μύκονο.Ανοίγουν τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα – Κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, ανοιχτά σε όλες τις υπόλοιπες – Click away τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές και ραντεβού για υπόδηση, ένδυση και κοσμηματοπωλεία -Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, με την Αττική να διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίαςστην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

  • Στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπως η Αττική, το σύνολο της αγοράς θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away. Εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που θα λειτουργήσουν με click inside, δηλαδή με ραντεβού και παραλαβή εντός του καταστήματος. Κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και ΚΤΕΟ θα λειτουργούν επίσης με ραντεβού.

Δείτε ποιες περιοχές είναι «κίντρινες» και ποιες «κόκκινες»

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τις εικόνες συνωστισμού στους δρόμους». Ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί η αγορά είναι με υγειονομική ασφάλεια, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν τα καταφέρουμε θα υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα και «άρα χρειαζόμαστε την απόλυτη συνεργασία των πολιτών».

«Τα σημερινά μέτρα είναι υπό τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, οι αποφάσεις θα επαναξιολογούνται» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «κύριο μέλημα είναι να μην υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας, πίεση στο σύστημα υγείας και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών».

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν από το πρωί του Σαββάτου:

metra_leitourgias-2
metra_leitourgias-3
metra_leitourgias-4
metra_leitourgias-5
metra_leitourgias-6
metra_leitourgias-7

Όσο αφορά στα σχολεία, από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.

Σε δυο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας είναι χωρισμένη η Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που περιέγραψε στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας ο Νίκος Χαρδαλίας.

Με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στο Επιτήρησης (Επίπεδο Α χρώματος κίτρινου), ενώ η Αττική, η Λέσβος, η Μύκονος και η Σαντορίνη βρίσκονται σε επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο Β χρώματος κόκκινου).

Παράλληλα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αυξημένου κινδύνου σε Εορδαία, Νέα Προποντίδα, Χαλκίδα (οικισμός Ρομά σε Κύμη-Αλιβέρι), Πάτρα, Θήβα, Τανάγρα και Σπάρτη.

Δείτε τον χάρτη

xartis-1
xartis-2
xartis-3
xartis-4

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.