ΤΟΠΙΚΑ

Από την 1η Ιουνίου απελευθερώνονται οι εσωτερικές πτήσεις με αεροπλάνα

Από την 1η Ιουνίου απελευθερώνονται οι εσωτερικές πτήσεις με αεροπλάνα
Οι πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να προσανατολίζεται στην επανέναρξη των πτώσεων εσωτερικού την 1η Ιουνίου.

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί και την πιθανότερη για τη γενικότερη επανέναρξη της τουριστικής οικονομίας.

Νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την τουριστικής τους δραστηριότητα στις πτήσεις, κυρίως του εξωτερικού, οι οποίες θα ξεκινήσουν αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Ιούνιο ή στη χειρότερη περίπτωση την 1η Ιουλίου.

Σχετικά με τα πρωτόκολλα επιβίβασης σε αεροπλάνο, η πιθανότερη εκδοχή μέχρι στιγμής είναι η εξής:

  • Ο επιβάτης να έχει υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό τις τρεις τελευταίες μέρες πριν το ταξίδι του και βέβαια να είναι αρνητικό.
  • Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
  • Το πλέον σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – πρόβλεψη για καθίσματα. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί και την «κόκκινη γραμμή» των low cost εταιριών αφού αν τελικά τεθεί τέτοιο ζήτημα, ουσιαστικά θα σημάνει και το τέλος τους.
  • Οι εταιρίες δεν θα προσφέρουν γεύμα στις πτήσεις κάτω των 4 ωρών, ενώ πάνω από αυτό το όριο θα προσφέρουν μόνο snacks.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.