ΤΟΠΙΚΑ

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις στο “Εξοικονομώ- Επιχειρώ” για ξενοδοχεία και καταλύματα

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις στο “Εξοικονομώ- Επιχειρώ” για ξενοδοχεία και καταλύματα

Ανοίγει τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» ειδικά για ξενοδοχεία και καταλύματα, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου.

Aυτό ανέφερε ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακών Πολιτικών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σουρής, μιλώντας στην 8η συνάντηση EUREM Alumni, που πραγματοποιήθηκε προχθές από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με κεντρικό αντικείμενο διαλόγου τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2023/955, η οποία δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο 2023.

Ο κ. Σουρής, ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του 2024 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη νέα έκδοση του Οδηγού Ενεργειακών Ελέγχων.

Από τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση, προέκυψε επίσης ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη διαδικασία ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο, το 2025, της ΕΕ οδηγίας 1791/9/2023, βάσει της οποίας θα εφαρμοστούν -για τις υπόχρεες επιχειρήσεις στους Ενεργειακούς Ελέγχους- κριτήρια κατανάλωσης ενέργειας τελικής χρήσης, με ταυτόχρονη κατάργηση των παρόντων οικονομικών κριτηρίων τζίρου και αριθμού υπαλλήλων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.