ΤΟΠΙΚΑ

«Από δήμαρχος…κλητήρας;»

«Από δήμαρχος…κλητήρας;»
Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...Τουλάχιστον απορίες προκαλεί η εμφάνιση του Τάκη Ρήγα στην πολιτική σκηνή της Μυκόνου

Μια από τις υποψηφιότητες για τη θέση του δημοτικού συμβούλου στο πλάι του Χρήστου Βερώνη που έχει προκαλέσει πολλές απορίες και ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου,είναι αυτή του πρώην υφυπουργού-βουλευτή-νομάρχη και στελέχους επι σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ, του κ.Τάκη Ρήγα.

Ενός ανθρώπου «μπαρουτοκαπνισμένου»στην πολιτική σκηνή της χώρας, που στα 65 περίπου χρόνια του αποφάσισε να εμφανιστεί  υποψήφιος για μια θέση δημοτικού συμβούλου στη Μύκονο και ανέβηκε μάλιστα μεταξύ άλλων στη σκηνή στο Γρυπάρειο δίπλα στον Χρήστο Βερώνη για να τον παρουσιάσουν!!!

Και οι απορίες που προκαλούνται είναι εύλογες καθώς τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά.

Με ποια πολιτική φιλοδοξία, όρεξη για συμμετοχή και φρεσκάδα θα εκτεθεί για την ψήφο των Μυκονιατών, ένας άνθρωπος που έχει περάσει από όλα τα αξιώματα στην πολιτική ζωή του τόπου πανελληνίως;

Πως εμφανίστηκε ένας άνθρωπος πρώην υφυπουργός-νομάρχης-βουλευτής  να θέλει να γίνει ξαφνικά  δημοτικός σύμβουλος Μυκόνου(δλδ από δήμαρχος…κλητήρας) καθώς είναι κάτι πρωτοφανές για τα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης που δύσκολα το συναντάς και δεν έχει σε πανελλήνιο επίπεδο και προηγούμενο;

Ο άνθρωπος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με θέσεις στην πολιτική ζωή του τόπου ,ξαφνικά τον έπιασε φιλοδοξία να γίνει δημοτικός σύμβουλος στη Μύκονο; Έχει το ενδιαφέρον του το θέμα.

Ένα εύλογο ερώτημα που ακούγεται από προχτές το βράδυ παντού στο νησί είναι πως ένας άνθρωπος με τόσες παραστάσεις αποφάσισε να κατέλθει στη Μύκονο για δημοτικός σύμβουλος;

Σαφέστατα και έχει δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει και πολιτικό λόγο και να έχει άμεση συμμετοχή στα κοινά  και αυτό δεν μπορεί να το στερήσει κανείς ,αλλά ποιος πιστεύει ότι  όταν ένας άνθρωπος που έχει περάσει απο θέσεις ευθύνης σε υψηλό επίπεδο στο παρελθόν ,θα τρέξει με ευκολία σε σχέση με ένα κάποιο νεότερο, αύριο  στα σκουπίδια της Μυκόνου, στις καταστροφές και στις θεομηνίες πάνω στο φορτηγό με τους υπαλλήλους , σε ένα αεροπλάνο  κάθε εβδομάδα να κάνει δημόσιες επαφές για το νησί όταν πλέον διανύει τα 65 χρόνια του και είναι γεμάτος από το παρελθόν του το πολιτικό σε θέσεις ανώτερες από αυτές του δημοτικού συμβούλου;

Ας υποθέσουμε ότι με την εμπειρία του θα μπορούσε  ο κ. Ρήγας να βοηθήσει,ένας άνθρωπος πρώην υφυπουργός, νομάρχης, βουλευτής.

Γιατί όχι σε μια επιτελική τιμητική θέση χωρίς να εκτεθεί σε διαδικασίες εκλογικές άμεσα,καθώς ήδη έχει διατελέσει σε υψηλά αξιώματα και παράλληλα μπορεί να στερήσει την θέση από ένα νέο με όρεξη για τρέξιμο;

Απόλυτα σύνωμο,άκομψο όμως  πολιτικά όταν το βλέπεις ως εικόνα, ένας πρώην υφυπουργός να διεκδικεί θέση δημοτικού συμβούλου ακόμα και αν πρόκειται για κολλητό φίλο του υποψηφίου δημάρχου.

Θεμιτό απόλυτα να βοηθάς τους πολιτικούς σου φίλους και όχι μόνο αλλά υπάρχει πάντα και ένα τακτ και σεβασμός στον κόσμο και στην πολιτική σου ιστορία όταν έχεις γράψει χρόνια χιλιόμετρα γιατί ο δρόμος στην πολιτική ξεκινάει φυσιολογικά από την ανάποδη κατεύθυνση.

Πρώτα δημοτικός σύμβουλος-δήμαρχος-νομάρχης-βουλευτής-υφυπουργός….

Οι επιλογές στα πρόσωπα από τον Χρήστο  Βερώνη ήδη έχουν προκαλέσει στη Μύκονο πολλές συζητήσεις και απορίες για τον τρόπο που έγιναν αλλά και για την στόχευση που έχουν στον κόσμο ,καθώς πολλές από αυτές δεν έχουν συνοχή τόσο με τον συνδυασμό όσο και με τις απαιτήσεις του νησιού αλλά και την πολιτική λογική τάξη και σειρά.

Τάκης Διολέτης

diol@mykonosvoice.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.