ΤΟΠΙΚΑ

«Απαγόρευση υδροδότησης στις πισίνες της Μυκόνου από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και υδροφόρα βυτία από 01 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2022»

«Απαγόρευση υδροδότησης στις πισίνες της  Μυκόνου από το  δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.  και υδροφόρα βυτία από 01 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2022»

Ενόψει της τουριστικής περιόδου υπενθυμίζουμε πως ισχύει όπως κάθε χρόνο η κανονιστική απόφαση(ΑΔΑ:ΩΥΓΠΩΚΚ-8ΣΗ) που είχε ληφθεί το 2018 και αφορά στην απαγόρευση υδροδότησης κολυμβητικώνδεξαμενών στο νησί της Μυκόνου από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και υδροφόρα βυτία από 1 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2022.

Η απόφαση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας του νησιού, των κατοίκωνκαι των επισκεπτών του από την έλλειψη νερού και από την αλόγιστη χρήση του.

Η ύπαρξη εκατοντάδων τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς και η αναμενόμενη μεγάλη προσέλευση τουριστών θα επιφέρουν αυξημένεςανάγκες σε νερό κατά τους μήνες Μάϊο Σεπτέμβριο, κάτι που καθιστά επιτακτικό τον περιορισμό της σπατάληςτου νερού και της λελογισμένης χρήσης του ξεκινώνταςαπό την απαγόρευση υδροδότησης όλων των κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, των τουριστικών καταλυμάτων και των ιδιωτών από το δίκτυοτης Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και από υδροφόρα βυτία.

Σύμφωνα με την απόφαση θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους10.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος κάνει χρήσητου νερού από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ή υδροφόρου βυτίου για το κάθε γέμισμα πισίνας στο διάστημα που ισχύει η απαγόρευση, το οποίο να βεβαιώνεται και να εισπράττεται είτε από την υπηρεσίατης ΔΕΥΑΜ είτε από την αρμόδια υπηρεσία του ΔήμουΜυκόνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο εις βάρος του υδροφορέα για κάθε παραβίαση της κανονιστικήςαποφάσεως.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.