ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπρόεδρος στην ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

Αντιπρόεδρος στην ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Νέοι αντιπρόεδροι εξελέγησαν, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης αναλαμβάνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους, να αναλάβω Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός μετά την ανάδειξη του ως γενικός γραμματέας του ανώτατου συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης των Περιφερειών της χώρας για να προσθέσει:

Ολοκληρώσαμε την πρώτη μας συνεδρίαση ως νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με την επανεκλογή του Προέδρου μας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο, στους νέους Αντιπροέδρους Νίκο Χαρδαλιά και Γιώργο Χατζημάρκο, στον ταμία Χρήστο Μιχαλάκη, καθώς και σε όλα τα μέλη, στα οποία συγκαταλέγεται και ο συνάδελφός μας από τη Στερεά Ελλάδα, Γιάννης Περγαντάς!

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε άοκνα και συνεργατικά για την εδραίωση και ενίσχυση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε ισχυρές Περιφέρειες, κοντά στον πολίτη. Αξιώνουμε τις αρμοδιότητες, τους πόρους, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν στις Περιφέρειες της χώρας να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των συμπολιτών μας».

Η παράταξη με την οποία συνταχθήκαμε, αυτή του Προέδρου της ΕΝΠΕ Απόστολου Τζιτζικώστα, έλαβε 78,7% και 9 από τις 12 έδρες που θα συμπληρώσουν το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η εκλογή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά και μπροστά στον κοινό αγώνα για ενίσχυση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας της αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκλογών της ΕΝΠΕ για να προσθέσει:

«Αυτής της βαθμίδας δημόσιας διοίκησης που στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η πατρίδα μας, λειτούργησε με ωριμότητα και έδωσε λύσεις και δύναμη στην χώρα μας και την κοινωνία που υπηρετεί».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.