ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις των ξενοδόχων κατά της κυβέρνησης για την περίπτωση νέων lockdown

Αντιδράσεις των ξενοδόχων κατά της κυβέρνησης για την περίπτωση νέων lockdown

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων αυτή τη στιγμή στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο 50% και από αυτές το 40% αφορούν Βαλκάνιους τουρίστες δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος αλλά αυτό που δήλωσε πιο πολύ είναι η κυβέρνηση να σταματήσει τις απειλές για τοπικά lockdown λόγω της μετάλλαξης Δέλτα γιατί απλά καταστρέφουν τον τουρισμό.

Οι σε δεύτερη χρονιά κλάδοι του τουρισμού βιώνουν εκ νέου τα “πάθη” καθώς οι κυβερνητικές πολιτικές μόνο ανάσα δεν έχουν δώσει στον τουρισμό και κανείς δεν γνωρίζει τι θα σημάνει αυτό για το χειμώνα. Εκτός και αν έχουν προαποφασίσει για κάποιο νέο μνημόνιο και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος.

Ο κ. Τάσιος ζήτησε να ανοίξουν επιτέλους και οι Εύζωνοι για περισσότερες ώρες ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες και ευχήθηκε να ανοίξει η Ευρωπαική τουριστική αγορά για να μη χαθεί η σεζόν.

«Το ότι δεν έχουμε τη βρετανική αγορά σημαίνει ότι τα μισά ξενοδοχεία, τετράστερα και άνω, έχουν τεράστιο θέμα. Ιδιαίτερα στα Επτάνησα, στα μεγάλα νησιά κι αλλού. Άρα λοιπόν υπάρχουν κρατήσεις σε ένα επίπεδο από 35%-45% ως μέση πληρότητα της χώρας για το επόμενο δίμηνο. Σε μια περιοχή μπορεί να είναι 70%, όμως εγώ σας λέω τον μέσο όρο πληρότητας της χώρας συνολικά» ανέφερε.

«Είναι η δεύτερη σεζόν COVID φέτος με μεταλλάξεις. Αυτό σημαίνει “μεταλλάξεις” στην αγορά, στις εθνικότητες του εισερχόμενου τουρισμού και στη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και γενικά των επιχειρήσεων του τουρισμού. Αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αγωνία για το καλοκαίρι παρότι που μπαίνουμε στην καρδιά του, δηλαδή στον Ιούλιο και τον Αύγουστο» τόνισε ο κ. Τάσιος.

«Να σταματήσουμε τις κουβέντες για τοπικά lockdown»

Προσθέτει ότι όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα και τη μη έλευση τουριστών από χώρες που προτιμούσαν την Ελλάδα, όπως η Βρετανία, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και σημασία στη βαλκανική αγορά, αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό.

«Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, για παράδειγμα, από τη βαλκανική αγορά δηλαδή τον χερσαίο τουρισμό, αλλά και την ελληνική αγορά» τόνισε προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει «να σταματήσουμε τις κουβέντες περί τοπικών lockdown λόγω της μετάλλαξης Δέλτα» γιατί όπως είπε προκαλούν ζημιά φέροντας «φόβο στις οικογένειες, γιατί σκέφτονται “αν πάω σε ένα νησί πώς θα γυρίσω πίσω;”».

«Συνεπώς πάμε μέρα με τη μέρα» εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, ενώ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα εισόδου Ρώσων τουριστών είπε ότι «μέχρι τώρα δεν έρχονταν κι από σήμερα ξεκινούν οι πτήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας».

«Ήρθε το έξτρα rapid test στη χώρα μας το οποίο σημαίνει 15 λεπτά καθυστέρηση για τον κάθε Ρώσο τουρίστα. Άρα για ένα αεροσκάφος 150 θέσεων είναι εύκολα αντιληπτό ότι αν δεν έχουμε γρήγορο δομή στα αεροδρόμια, μπορεί να κάνει και δύο ώρες να τελειώσει η διαδικασία. Αυτό σίγουρα φέρνει μια αναχαίτιση των όποιων κρατήσεων. Όμως θα πω και κάτι: Κάθε χώρα βλέποντας το λεγόμενο τέταρτο κύμα ή βλέποντας τη μετάλλαξη Δέλτα προσπαθεί να διατηρήσει εσωτερικά την οικονομία της. Ο μόνος τρόπος για να τη διατηρήσει είναι να μην πάει ο κόσμος διακοπές (σ.σ. στο εξωτερικό)» κατέληξε.

pronews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.