ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν παλιές δικαστικές υποθέσεις με αφορμή την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Ανοίγουν παλιές δικαστικές υποθέσεις με αφορμή την προφυλάκιση Παπαντωνίου
Ατασθαλίες, μίζες και κομπίνες ακόμα και προηγούμενων ετών που κρίθηκαν δικαστικά ανοίγει η δικαιοσύνη για πολιτικά πρόσωπα.

Φωτιές ανάβει η περίπτωση της προφυλάκισης του πρώην υπουργού  Παπαντωνίου καθώς ανοίγει για τα καλά πλέον ο ασκός του Αιόλου για περιπτώσεις που αφορούσαν κατασπατάληση και κατάχρηση χρημάτων στον δημόσιο βίο από πολιτικά πρόσωπα σε όλες τις βαθμίδες από θέσεις υπουργών μέχρι δημοτικών συμβούλων.

Οι δικαστικές αρχές έχουν την πρόθεση πλέον να ανοίξουν όλους τους φακέλους ακόμα και στις περιπτώσεις που φαινομενικά έχουν κριθεί σε πρώτο βαθμό δικαστικά και να κάνουν φύλλο και φτερό υπόθεσεις που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα ακόμα και στις τοπικές κοινωνίες και που κατηγορήθηκαν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Υποθέσεις που είχαν υπόγειες διαδρομές και που έκλεισαν σε πολλές περιπτώσεις με περίεργο και βιαστικό τρόπο.

Η υπόθεση Παπαντωνίου είναι η αρχή μιας ιστορίας που δείχνει να ανοίγει με απρόβλεπτες συνέπειες και αυτό γιατί μια και μόνο κατάθεση μάρτυρα για την διαδρομή του μαύρου χρήματος ήταν αρκετή για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού και ισχυρού προσώπου της πολιτικής ζωής του τόπου.

Είναι νωπές οι μνήμες και στη Μύκονο από δικαστικές περιπέτειες που απασχόλησαν πρόσωπα που είχαν εμπλοκή με τα κοινά και τον δημόσιο βίο.

Περιπτώσεις που κρίθηκαν μεν δικαστικά σε πρώτο χρόνο αλλά που πλέον από την στιγμή που ανοίγει για τα καλά ένας κύκλος δικαστικής διερεύνησης κανεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ανάλογες στο μέλλον καταγγελίες δεν μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κύκλο.

Είναι πλέον σαφές ότι το πολιτικό κλίμα τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο έχει πολωθεί και όσο περνάει ο καιρός θα πυκνώνει αυτό φτάνοντας μέχρι τις εθνικές αλλά και τις δημοτικές εκλογές.

Ο λαός λέει καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται στο Mykonosvoice όμως φτάνουν μια σειρά από καταγγελίες που αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις στη Μύκονο που έδρασαν τα προηγούμενα χρόνια και που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στη συνέχεια η δημοσιοποίηση τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.