ΤΟΠΙΚΑ

Ανεξέλεγκτη η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες και επιχειρήσεις επισημαίνει ο Δήμος Μυκόνου

Ανεξέλεγκτη η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες και επιχειρήσεις επισημαίνει ο Δήμος Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου με αφορμή την αρνητική του γνωμοδότηση σε αίτημα τουριστικής εταιρείας για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Στέφανος επισημαίνει ότι παρατηρείται ανεξέλεγκτη τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς και πλωτά συστήματα φύλαξης σκαφών.

Όπως αναφέρει σχετικά, έχουν κατασκευασθεί εντός της θάλασσας, πλησίον πληθώρας κατοικιών και έχουν τοποθετηθεί από τους ιδιοκτήτες πλωτές εξέδρες για την καθημερινή πρόσδεση των σκαφών τους, καταστρατηγώντας τον σκοπό του νόμου, με συνέπεια η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών, να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών και αλλοίωσης του φυσικού κάλλους και της ακτογραμμής του νησιού. Το αποτέλεσμα δε αυτό προκύπτει σωρευτικά από τον αριθμό των πλωτών εξεδρών που κάθε χρόνο αδειοδοτούνται για να τοποθετηθούν στην Μύκονο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.