ΤΟΠΙΚΑ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχονται ζεστές μέρες

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχονται ζεστές μέρες

Mπορεί να είναι Ιούνιος μήνας, αλλά ο καιρός δεν θυμίζει καλοκαίρι, καθώς υπάρχουν βροχές και έντονα φαινόμενα σε αρκετά μέρη της χώρας. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρει στο kolydas.gr ότι τα συστήματα τα οποία επηρεάζουν την Ελλάδα κατά κανόνα κινούνται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που η ροή των αερίων μαζών είναι τέτοια ώστε τα συστήματα αυτά εμποδίζονται να κινηθούν από τα Δ ή ΒΔ προς τα Α ή ΝΑ και τότε λέμε ότι δημιουργείται εμποδισμός (blocking). Αυτός ο εμποδισμός που επικρατεί εδώ και πολλές εβδομάδες είναι Ω – Εμποδισμός.

Έτσι, η κίνηση των αερίων μαζών αλλάζει πορεία και οι ψυχρότερες και ασταθείς αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη κινούνται νοτιότερα προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Οι ψυχρές αυτές μάζες προκαλούν έντονα φαινόμενα αστάθειας τα οποία συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό, καθώς οι αντικυκλώνες που δημιουργούνται μπορούν να παραμείνουν στην ίδια θέση για αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας σε περιοχές που επηρεάζονται από αυτούς τον ίδιο τύπο καιρού, για εκτεταμένες χρονικές περιόδους.

Η εμμονή αυτού του τύπου καιρού θα διατηρηθεί και αυτή την εβδομάδα, όπου εκτός από τη Βαλκανική και την Ελλάδα, μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Ιταλία καθώς επίσης η Δυτική Μεσόγειος και τα βόρεια τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Εντούτοις, η κατάσταση αλλάζει μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου σύμφωνα με τα προγνωστικά του Ευρωπαϊκού Κέντρου της υπηρεσίας EFFIS/Copernicus. Στο χρονικό διάστημα από 19-25 Ιουνίου 2023 οι βροχές επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα και οι υψηλότερες τιμές περιορίζονται στη βόρεια Βαλκανική, όπως και στη Δυτική Ευρώπη.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.