ΤΟΠΙΚΑ

Αναμένεται αισθητά μειωμένη η εμφάνιση των μωβ μεδουσών το φετινό καλοκαίρι

Αναμένεται αισθητά μειωμένη η εμφάνιση των μωβ μεδουσών το φετινό καλοκαίρι

Το περσινό καλοκαίρι, το φαινόμενο της μωβ μέδουσας έκανε αισθητή την εμφάνισή του στις θαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων, ειδικά στο ξεκίνημα της θερινής περιόδου. Κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι μωβ μέδουσες, οι οποίες είναι πιο επικίνδυνες από τις κοινές τσούχτρες επέστρεψαν και φέτος, ωστόσο, τα δεδομένα είναι πιο αισιόδοξα για τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς το “ταξίδι” τους προς το νομό μας δεν αναμένεται να έχει την ίδια πυκνότητα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Ας δούμε τα δεδομένα πως έχουν ως σήμερα. Φέτος, οι μωβ μέδουσες έχουν εμφανιστεί κυρίως στα Ιόνια νησιά κι ένας μικρός πληθυσμός τους, στην Πελοπόννησο και την Αττική.

Όπως αναφέρεται στο πρώτο φετινό JellyReport, για το 2023 αναμένεται το Βόρειο Αιγαίο να είναι καθαρό, με μερικές μεμονωμένες εμφανίσεις των μωβ μεδουσών, ενώ σε περιοχές όπως της Αττικής και λόγω της περσινής κατάστασης ίσως κάποιες φορές να είναι λίγο πιο έντονες οι εμφανίσεις των μωβ μεδουσών. Για τις Κυκλάδες μπορεί να έχουμε κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις, ενώ για την Κρήτη -ίσως στη Δυτική πλευρά- να δούμε λίγο περισσότερες, όπως και για τη Νότια Πελοπόννησο. Όσο για το Ιόνιο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η κατάσταση θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με το 2022.

Βέβαια, σύμφωνα με το πρόσφατο JellyReport, όλα πάντα εξαρτώνται από τον καιρό και τα θαλάσσια ρεύματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.