ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για ελεύθερες παραλίες

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για ελεύθερες παραλίες

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Δελτίο Τύπου της κίνησης πολιτών Πάρου  και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της προς το κίνημα για ελεύθερες παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος, οι πολίτες της Πάρου Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση τους στον Αιγιαλό και την Παραλία. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.  Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για την άμεση επίλυση των αιτημάτων του Κινήματος Πολιτών για ελεύθερες παραλίες

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.