ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο της Μυκόνου

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο της Μυκόνου

1. Η Λιμενική Αρχή Μυκόνου σας ενημερώνει σχετικά με την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης σε αλιείς λόγω προσωρινής παύσης αλιευτικής δραστηριότητας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19, την οποία δημοσιοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014 -2020 σύμφωνα με την Αριθμ. Πρωτ. 1906/07-09-2020 απόφασης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων (ΑΔΑ:6ΖΨ84653ΠΓ-ΔΑΑ και ορθή επανάληψη αυτής με ΑΔΑ: 6Ν254653ΠΓ-ΛΗ7).
2. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, και ώρα 14:00’.
3. Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται για την προσωρινή παύση που πραγματοποιήθηκε ως συνέπεια της έξαρσης της νόσου COVID-19 :
α) Μεταξύ 1ης Μαρτίου 2020 και 31ης Δεκεμβρίου 2020, για τα σκάφη, τα οποία, έως και την 15η Οκτωβρίου 2020, έφεραν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS) και δεν εξάντλησαν το επιλέξιμο χρονικό όριο των 90 ημερών παύσης της αλιευτικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 1990/23.09.2020 Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης.
β) Μεταξύ 1ης Μαρτίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020 για τα σκάφη, τα οποία, έως και την 15η Οκτωβρίου 2020, δεν έφεραν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS), αποκλειστικά και μόνο λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν σχετική υποχρέωση.
Η χορηγούμενη στήριξη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90 ημέρες αθροιστικά για τη χρονική περίοδο από 1ης Μαρτίου έως 31ης Δεκεμβρίου 2020, για κάθε σκάφος
4. Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων της Δράσης (δ) του Μέτρου 3.1.9 είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, τα σκάφη των οποίων είναι νηολογημένα ή λεμβολογημένα /εγγεγραμμένα σε ΒΕΜΣ ως ενεργά σκάφη, φέρουν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS) ή ημερολόγιο γέφυρας όσοι δεν έχουν την υποχρέωση εγκατάστασης VMS, και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα για τουλάχιστον εκατόν είκοσι (120) ημέρες, κατά τη διάρκεια των δύο (2) ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.
Αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης ακινησίας των δυνητικά δικαιούχων γίνεται στο Γραφείο Αλιείας και Μικρών Σκαφών του Λιμεναρχείου Μυκόνου αφού προσκομισθούν Ατομικό Δελτίο ταυτότητας, Ατομικές Άδειες Επαγγελματικής Αλιείας, Άδεια Εκτέλεσης Πλόων και Άδεια Επαγγελματικού Αλιευτικού Σκάφους. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΓΕΦΥΡΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΝΟΡΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΛΠ.
5. Οι δυνητικοί Δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr
Ο Λιμενάρχης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.