ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες τους χωρίς να έχουν βρει ακόμα απαιτούμενο αριθμό συμβούλων για τους συνδυασμούς

Ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες τους χωρίς να έχουν βρει ακόμα απαιτούμενο αριθμό συμβούλων για τους συνδυασμούς
Με το ζόρι και όπως όπως παλεύουν να φτιάξουν συνδυασμούς μήπως και κατορθώσουν στον δεύτερο γύρο να ενωθούν εναντίον του Κουκά

Χωρίς μελέτη και χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό συμβούλων ακόμα να έχει συγκεντρωθεί , με τακτικισμούς και χωρίς οργανωμένο σχέδιο, Βερώνης-Γκέλος και Φιορεντίνος ανακοινώνουν σχεδόν στα κουφά( με τοποθετήσεις σε ΜΜΕ) και χωρίς άλλη επισημότητα την κάθοδο τους στην διεκδίκηση του Δήμου Μυκόνου.

Σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα κουκιά αλλά αυτά δεν τους βγαίνουν για την ώρα και να κατέλθουν υποψήφιοι δήμαρχοι, με ένα σχέδιο όχι νίκης αλλά  μήπως και καταφέρουν όλοι μαζί να πάνε στον δεύτερο γύρο τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά.

Και ποια είναι αυτά τα «κουκιά» που δεν βρίσκουν;

Σαφώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι και ο απαιτούμενος αριθμός κυρίως ικανών στελεχών που θα σχηματίσουν συνδυασμούς ώστε να διεκδικήσουν την δημοτική αρχή και όχι απλά να συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο.

Για την ώρα κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώνει ικανό αριθμό σοβαρών στελεχών και αυτή είναι μια συνθήκη άκρως φυσιολογική καθώς χρειάζονται σαράντα υποψήφιους ο κάθε συνδυασμός και το νησί είναι μικρό.

Το σχέδιο σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα πολιτικά πράγματα του νησιού είναι να κατέβουν όπως- όπως, δηλαδή ακόμα και αν χρειαστεί να κάνουν συνδυασμούς με συγγενείς φίλους και ξαδέρφια για να συγκεντρώσουν τον αριθμό και να πάρουν την συμμετοχή.

Θα παλέψουν να κατορθώσουν να πάνε στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας ,ώστε εκεί μετά να ενωθούν όλοι μαζί και να έχουν ελπίδες να κερδίσουν την δημαρχία από τον Κωνσταντίνο Κουκά που αυτή την ώρα είναι και ο μοναδικός σοβαρός υποψήφιος  με σχέδιο,συνεργάτες και πρόγραμμα.

Αυτά αναφέρουν έγκυρες πηγές που γνωρίζουν καλά τα δεδομένα της Μυκόνου.

Ο Κουκάς είναι ο μόνος που μπορεί να συγκεντρώνει μέχρι και εβδομήντα υποψήφιους αυτή την ώρα και μάλιστα πρωτοκλασάτα στελέχη.

Με ένα σχέδιο που σαφέστατα και δεν έχει καμία προοπτική,Βερώνης-Γκέλος-Φιορεντίνος θα επιχειρήσουν να «παίξουν ζαριά»με την διαδικασία και το γεγονός ότι  μέχρι τώρα κανείς  δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιους, φανερώνει αυτό που ακούγεται έντονα στα πηγαδάκια ότι δυσκολεύονται και μάλιστα παρά πολύ.

Με δυσκολία συγκεντρώνουν 10-15 ο καθένας, τόσο ο  Βερώνης, όσο και ο Γκέλος (που η αλήθεια είναι ότι έντιμα τόνισε ότι αν δεν βρει ικανό αριθμό υποψηφίων θα αποσυρθεί) και τελευταία ο Φιορεντίνος,που μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν να γίνει δήμαρχος, ανακοίνωσε  ότι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό που κάποτε είχε αποχωρήσει αγνοώντας το 47,5% της εποχής εκείνης που τον είχε ψηφίσει, για να επιστρέψει τώρα σχεδόν δέκα χρόνια μετά και να επιχειρήσει ξανά.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες έχουν ενδιαφέρον σε ένα πεδίο που τόσο τα σχέδια όσο και οι προθέσεις ,δεν μπορούν να μένουν κρυφά καθώς από τις όποιες ανακοινώσεις των επόμενων ημερών θα αποκαλυφθούν όλα τα σενάρια.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.