ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώνονται αποφάσεις για τη Μύκονο – Χαρδαλιάς: “Υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης”

Ανακοινώνονται αποφάσεις για τη Μύκονο – Χαρδαλιάς: “Υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή ενημέρωση αναφέρθηκε στην περίπτωση της Μυκόνου.

Όπως ο ίδιος είπε, η απόφαση για την παράταση ή όχι των έκτακτων μέτρων στην Μύκονο που ισχύει έως την Δευτέρα το πρωί θα ληφθεί τα επόμενα 24ωρα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι παραμένει μεν η υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά με τάσεις σταθεροποίησης και μείωσης, ενώ δεν υπάρχουν νέες συρροές.

Όπως όλα δείχνουν, εντός του Σαββατοκύριακου ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν νέες αποφάσεις για τη Μύκονο με πιθανότερο σενάριο τον περιορισμό – έστω και σε κάποιο βαθμό – των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από το περασμένο Σάββατο στη νησί ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και η παράτασή τους θα αξιολογηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ, όπως προσέθεσε, από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως και στην περίπτωση της Μυκόνου όπως και άλλων νησιών, πρωτίστως σε στενά σοκάκια, που υπάρχουν σε πολλούς οικισμούς.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο στη Μύκονο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που επιδημιολογικά προβληματίζουν.

Ακόμη, αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκαν για τα μέτρα στη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι αν δεν είχαν προχωρήσει στη λήψη τους «αυτοί οι οποίοι σήμερα τους εγκαλούν αύριο με περισσή ευκολία θα έστρεφαν και πάλι τα βέλη της κριτικής τους ενάντια στην κυβέρνηση για ολιγωρία, γιατί δεν έλαβε μέτρα ενώ θα έπρεπε να λάβει».

«Σκοπός μας είναι η χώρα μας να συνεχίσει να εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός κι αυτό ακριβώς το μήνυμα στέλνει η λήψη των μέτρων τοπικού χαρακτήρα με βάση αποκλειστικά και μόνο τα επιδημιολογικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.