ΤΟΠΙΚΑ

«Άμεση προτεραιότητα η έκδοση 250.000 εκκρεμών συντάξεων»

«Άμεση προτεραιότητα η έκδοση 250.000 εκκρεμών συντάξεων»
Πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής-παράδοσης στο Υπουργείο Εργασίας με τον νέο υπουργό Γιάννη Βρούτση

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής-παράδοσης στο Υπουργείο Εργασίας με τον νέο υπουργό Γιάννη Βρούτση να εμφανίζεται συγκινημένος για την επάνοδό του σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά και να εξαγγέλλει πως άμεση προτεραιότητά του είναι έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που ίσως ξεπερνούν τις 250.000.

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για λογιστικές μεθοδεύσεις που εμφανίζουν πλεόνασμα παγώνοντας την έκδοση των συντάξεων. «Θα σπάσουμε αυτό το γόρδιο δεσμό της καθυστέρησης στην έκδοση των συντάξεων άπαξ δια παντός, με τη διαμόρφωση ενός προηγμένου ψηφιακού περιβάλλοντος, τη δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και την αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών. Για να επιλύσουμε οριστικά ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή στην αξιοπρέπεια των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας», τόνισε ο κ Βρούτσης.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτεραιότητες στον τομέα εργασίας και ασφάλισης, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως μέχρι την 1/6/2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνουν ψηφιακά.

Παράλληλα, όπως τόνισε, θα επιστρέψει το λευκό μητρώο επιχειρήσεων με το οποίο θα επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες με μείωση των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν.

Οι κ. Βρούτσης ανέφερε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία στις τουριστικές περιοχές.

Ο νέος υπουργός τόνισε επίσης πως «θα διατηρήσουμε οτιδήποτε καλό, δεν θα ισοπεδώσουμε τα πεπραγμένα» αναφερόμενο στο έργο της προκατόχου του κ. Έφης Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε απολογισμό του έργου της σημειώνοντας: «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω».

Η απερχόμενη υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.