ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν όλα στην αστυνόμευση της Μυκόνου

Αλλάζουν όλα στην αστυνόμευση της Μυκόνου
Το Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου αναβαθμίζεται διοικητικά και στο νησί δημιουργείται Αστυνομική Υποδιεύθυνση

Η Μύκονος ετοιμάζεται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι, όχι μόνο σε επίπεδο τουριστικής κίνησης, η οποία δυστυχώς θα είναι μειωμένη λόγω των έκτακτων συνθηκών της εποχής,  αλλά και στον τομέα αστυνόμευσης, μιας και τα δεδομένα διαφοροποιούνται προς τη θετική κατεύθυνση, με στόχο να αυξηθεί η δύναμη των υπηρετούντων αστυνομικών και να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά φαινόμενα εγκληματικότητας τα οποία παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Οργανωμένες ομάδες, κυκλώματα και παραρτήματα διεθνούς μαφίας, έδρασαν σχεδόν ανεξέλεγκτα στη Μύκονο, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» τους δείκτες της εγκληματικότητας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναγκάστηκε να καταρτίσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των άκρως επικίνδυνων καταστάσεων. Μπορεί η Μύκονος να είναι ένας διαχρονικός τουριστικός κολοσσός, ωστόσο, το φαινόμενο της έντονης εγκληματικότητας αποτέλεσε λόγο δυσφήμησης, εξαιτίας των κινδύνων και την απειλή για τη δημόσια ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλάζει το μοντέλο αστυνόμευσης ενισχύοντας με ανθρώπινο δυναμικό την ασφάλεια του νησιού και αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών και τις πρακτικές αστυνομικής δράσης. Στην ουσία, δημιουργείται μια καινούργια αστυνομία με σύγχρονα μέσα και με περισσότερα και εμπειρότερα στελέχη.

Απ’ την πλευρά του, ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, παραχώρησαν στην Ελληνική Αστυνομία, κτιριακή εγκατάσταση η οποία βρίσκεται στο παλιό λιμάνι, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης. Την περίοδο που διανύουμε, οι εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς και πολύ σύντομα, η Μύκονος, θα γίνει έδρα ενός νέου αστυνομικού διοικητηρίου, το οποίο, εφόσον ενισχυθεί με το κατάλληλο δυναμικό και εξοπλισμό, θα ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.