ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει γραμμή το “Τhunder στις Κυκλάδες

Αλλάζει γραμμή το “Τhunder στις Κυκλάδες

Ένα σημαντικό νέο προέκυψε από το τελευταίο  Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για το ταχύπλοο “Thunder” της Fast Ferries που τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια εξυπηρετούσε τη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Νάξου με απόλυτη επιτυχία.

Όπως όλα δείχνουν από τη θερινή περίοδο του 2023 θα αλλάξει δρομολόγιο.
Πρόκειται να εξυπηρετήσει τη γραμμή Πειραιάς-Κυκλάδες-Ηράκλειο Κρήτης τρεις φορές την εβδομάδα. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι «Thunder» θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το επίσης ταχύπλοο «Santorini Palace» των Μινωικών Γραμμών, καθώς το ένα θα κατεβαίνει από Πειραιά και το άλλο θα ανεβαίνει από Ηράκλειο και το αντίστροφο. Το Santorini Palace έκανε το δρομολόγιο αυτό φέτος τρεις φορές της εβδομάδα, οπότε τα δύο ταχύπλοα θα μπορούν να το εκτελούν καθημερινά.

Το ερώτημα είναι ποια νησιά των Κυκλάδων θα εξυπηρετούν. Τα σίγουρα είναι η Σαντορίνη, η Νάξος, η Πάρος και η Μύκονος. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να προστεθούν έστω για κάποιες ημέρες η Σύρος και η Τήνος. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στις αρχές του 2023.

Επίσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΑΣ ένα νέο ταχύπλοο πλοίο (Santa Irini) δρομολογείται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη γραμμή Ηράκλειο Σαντορίνη τη θερινή περίοδο, στην οποία θα πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.