ΤΟΠΙΚΑ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη αποκτά η Μύκονος

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη αποκτά η Μύκονος
Μια φορά την εβδομάδα – και μάλιστα μέσα στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο

Σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μία φορά την εβδομάδα – και μάλιστα μέσα στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο – εξασφαλίζουν κατά πάσα πιθανότητα η Σύρος και η Μύκονος.

Αυτό πρόκειται να συμβεί με μικρή τροποποίηση του δρομολογίου Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Ικαρίας – Σάμου – Βορείου Αιγαίου – Καβάλας, το οποίο εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα) με τα πλοία «Νήσος Μύκονος» ή «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways.

Στο ένα από τα δύο δρομολόγια θα αλλάξει ο τελικός προορισμός και αντί της Καβάλας, το πλοίο θα προσεγγίζει την Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι και λιμάνι αφετηρίας του δρομολογίου επιστροφής.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ, η παραπάνω τροποποίηση αποτελεί πρόταση της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου και ήδη έχει πάρει το «πράσινο «φως» από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Tαυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρώτο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη να εκτελεστεί πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η παραπάνω είδηση σίγουρα είναι ευχάριστη, όπως και ανέλπιστη. Η εξασφάλιση σύνδεσης με το λιμάνι της συμπρωτεύουσας, αποτελεί ένα διαχρονικό πάγιο αίτημα πολιτικών και επαγγελματικών φορέων των νησιών, τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

πηγη Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.