ΤΟΠΙΚΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όλα τα νέα πακέτα εκπτώσεων – Πόσο μειώνεται το κόστος του ταξιδιού με παραδείγματα

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όλα τα νέα πακέτα εκπτώσεων – Πόσο μειώνεται το κόστος του ταξιδιού με παραδείγματα
Ο ακτοπλοϊκές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην προτροπή της κυβέρνησης για μείωση των εισιτηρίων κατά την τουριστική περίοδο, προκειμένου να διευκολυνθεί ο μέσος Έλληνας να κάνει διακοπές.
Η μείωση πρόκειται να γίνει μέσω προσφορών και πακέτων εκπτώσεων. Βέβαια, το κόστος των εισιτηρίων εξακολουθεί να είναι υψηλό, ενώ εξαιρούνται από το μέτρο όσοι ήδη έχουν κλείσει και πληρώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν.
Ας δούμε παρακάτω τι πρόκειται να ισχύσει για όλες τις εταιρείες με παραδείγματα:
Η Attica Group ανακοίνωσε έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα Ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.– Έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

– Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

– Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20€.

– Αύξηση της παροχή έκπτωσης 20% σε 125.000 από 80.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.Η SeaJets ανακοίνωσε εκπτώσεις 30% σε εισιτήρια επιστροφής για τετραμελείς οικογένειες (επιβάτης και όχημα) και τριτέκνους (επιβάτη). Ειδικές εκπτώσεις 25% θα υπάρχουν για μετ’ επιστροφής εισιτήρια σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως Βόλος – Σποράδες, Ραφήνα προς νησιά των Κυκλάδων και Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο. Αξιοσημείωτο είναι ότι όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass. H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

επιστροφής.
– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

– 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
– 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
– 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Η Golden Star Ferries ανακοίνωσε ότι προσφέρει έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία ANDROS QUEEN & SUPERFERRY από και προς Ραφήνα, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Διαβάστε πώς διαμορφώνεται το κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για το ταξίδι μιας τετραμελούς οικογένειας (δύο ενήλικες, δύο παιδιά 5-10 ετών και ένα μεσαίο αυτοκίνητο) σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του Αιγαίου, με ημερομηνία αναχώρησης την 21η Ιουλίου και επιστροφή την 28η Ιουλίου, με βάση τις εκπτώσεις που ανακοίνωσε η SeaJets.

Πειραιάς – Τήνος

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για την τετραμελή οικογένεια, σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 700,60 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος είναι γύρω στα 595,5 ευρώ.

Ραφήνα – Τήνος

Για αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας, το κόστος με επιστροφή σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 488 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει γύρω στα 415 ευρώ.

Πειραιάς – Πάρος

Το κόστος των ακτοπλοϊκών με επιστροφή για την Πάρο από το λιμάνι του Πειραιά, σε απλό κάθισμα, αγγίζει τα 592,20 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει γύρω στα 450 ευρώ.

Ραφήνα – Πάρος

Με αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας για την Πάρο, σε απλό κάθισμα, το κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή ανέρχεται σε 558,40 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει γύρω στα 475 ευρώ.

Πειραιάς – Νάξος

Το κόστος των ακτοπλοϊκών με επιστροφή από το λιμάνι του Πειραιά για τη Νάξο, σε απλό κάθισμα, το κόστος φτάνει στα 665,40 ευρώ.
Αν υπολογιστεί η έκπτωση, το κόστος ανέρχεται γύρω σε 566 ευρώ.

Πειραιάς – Σύρος

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για την τετραμελή οκογένεια, σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 571,40 ευρώ.

Με την έκπτωση πέφτει στα 486 ευρώ.

Για τρίτεκνους με ΙΧ

Πειραιάς – Τήνος

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για μία οικογένεια με τρία παιδιά, σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 785,40 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος είναι περίπου στα 705 ευρώ.

Ραφήνα – Τήνος

Για αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας, το κόστος με επιστροφή σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 547 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει στα 485 ευρώ

Σητεία – Ρόδος

Το κόστος των ακτοπλοϊκών για τετραμελή οικογένεια με επιστροφή για την Ρόδο από τη Σητεία, σε απλό κάθισμα, αγγίζει τα 565,20 ευρώ. Με την έκπτωση το κόστος πέφτει στα 230 ευρώ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.