ΤΟΠΙΚΑ

Άκρως επιτυχημένη η σαιζόν για την Μύκονο που ζει μέρες 2019

Άκρως επιτυχημένη η σαιζόν για την Μύκονο που ζει μέρες 2019

Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Πάρος και άλλα νησιά του νομού Κυκλάδων «επιστρέφουν» στο 2019 και τις επιτυχημένες σεζόν. Τα νησιά έχουν καταγράψει υψηλές πληρότητες μέχρι σήμερα με πολλούς Γάλλους και Ιταλούς αλλά ακόμη και επιπλέον Ρώσους τουρίστες.

Η επιβατική κίνηση από αέρος και στα τρία αυτά νησιά το διάστημα από τη 14η Μαΐου, ημέρα επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, μέχρι και τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Μόνο τον Ιούλιο, τόσο η Μύκονος όσο και η Σαντορίνη κατάφεραν πάντως να ανακτήσουν ακόμη και πάνω από το 80% της κίνησης του Ιουλίου του 2019.

Αν και οι Μάιος και Ιούνιος κινήθηκαν χαμηλά για τη Ρόδο και την Κρήτη, ο Ιούλιος έδειξε δυναμική με τα δύο νησιά να καλύπτουν σημαντικό μέρος της ζημιάς που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, καταγράφοντας πληρότητες ακόμη και άνω του 70%, και να προσδοκούν σε περαιτέρω αποκατάσταση των μεγεθών τους τον Αύγουστο. Σε αντίστοιχα επίπεδα διαμορφώνεται επίσης η τουριστική κίνηση στην Κω, στη Μυτιλήνη και στην Κέρκυρα, τρεις προορισμούς που τον Ιούλιο ανέβηκαν, αποκαθιστώντας περίπου το 60% του αριθμού των τουριστών που επέλεξαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς στα συγκεκριμένα νησιά τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Υψηλή ζήτηση καταγράφεται για τα συγκεκριμένα νησιά τον Αύγουστο, ενώ αξιοσημείωτο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για τον Σεπτέμβριο, έναν μήνα που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει το σήμα ακόμη και για επίτευξη του 50% του 2019.

Eκπληξη η Κάρπαθος

Ισχυρή ανάκαμψη σε σχέση με πέρυσι καταγράφει ένα ακόμα νησί των Δωδεκανήσων, η Κάρπαθος, η οποία έχει ήδη καταφέρει να διπλασιάσει τον αριθμό των τουριστών που την επισκέφθηκαν πέρυσι και να μπαίνει ξανά στον διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη, καθώς ως φαίνεται οι ταξιδιώτες πριν αποφασίσουν, κοιτούσαν ποιοι προορισμοί είναι στο πράσινο, το πορτοκαλί ή το κόκκινο των σχετικών υγειονομικών χαρτών για να επιλέξουν τελικά προορισμό.

Πρόβλημα για Ιόνιο και Σποράδες

Η βρετανική αγορά, μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τη δύναμή της, έχοντας κρατήσει μέχρι στιγμής πίσω στην πορεία προς την ανάκαμψη την Κεφαλονιά, τη Σκιάθο και τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές. Χαμηλές επιδόσεις καταγράφει η Κεφαλονιά, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται κάτω από τον στόχο του 40%-50% των μεγεθών του 2019, ενώ σημαντικές απώλειες μετρά και η Σκιάθος, η οποία στηρίζει τις ελπίδες της για ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία.

Η Ζάκυνθος από την άλλη, αν και τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της σταδιακής επαναφοράς, τον Ιούλιο επέδειξε αντοχές, καταφέρνοντας να καλύψει ένα σημαντικό ποσοστό, έως και 50%, των αεροπορικών αφίξεων του 2019. Οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν και την τελική εικόνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.